ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква диета да спазваме при целулит

Целулитът е основната мазнина, която е локализирана в една или повече области на тялото. Някои хора имат повече от него от други (благодарение на своята генетика). Жените често имат повече целулит от мъжете. Лекарите смятат, че комбинацията от фактори, включително и начина ни живот, генетиката, храненето и нивата на хормоните може да повлияе на размера на целулита. Има един сигурен начин за намаляване на целулита това е правилното хранене.

Трябва да избягвате излишните мазнини в храните, които консумирате, тъй като могат много лесно да се натрупат в организма ви. Избягвайте мазни храни, като червено месо и млечни продукти с високо съдържание на сметана. Вместо това ги заменете с по-ниско маслени храни и бели меса. Добре е да включите в менюто есенциални мастни киселини /ЕМК/, които се съдържат в риба, ядки и авокадо.

Избягвайте рафинирани въглехидрати, като бяло брашно, хляб и бял ориз, тъй като те повишават нивото на кръвната захар, което от своя страна води до натрупване на мазнини в организма. Тези храни заместете например с кафяв ориз и пълнозърнест хляб. Яжте също така много плодове и зеленчуци.

Необходимо е лимфната система да работи правилно, за да помогне на тялото да изхвърли ненужните токсини, които са една от причините за образуване на целулит. За целта е необходимо да консумирате плодове с антиоксидантни свойства, като киви, ягоди, малини и всички плодове от цитрусовите семейства. Храни като водораслите и крушите например са с високо съдържание на йод, който е много полезен за премахване на токсини от тялото.

Причина за образуването на целулит е задържането на течности, така че е необходимо да се отървем от излишните течности в организма. Някои храни,като целина, магданоз и листа от глухарче имат диуретичен ефект и може да помогнат за освобождаване на излишното количество течности от организма. Храни, които съдържат калий също са полезни при отделянето на течности от организма, затова е необходимо да се консумират храни богати на калий, като боб и бобови култури, сливи, банани, сушени кайсии и ананас.

Когато искаме да се отървем от целулита е необходимо да намалим консумацията на сол, тъй като ако има много сол в организма той ще се опита да го разреди с вода и по този начин се задържа повече вода в тялото.

Пиенето на алкохол също трябва да бъде умерено, тъй като алкохолът увеличава нивата на мазнините, а това води до появата на целулит.

С две думи има храни, които намаляват целулита и има храни, които образуват целулит. Така, че е добре да консумираме храни, като пресни плодове, зеленчуци, риба, храни с ниско съдържание на мазнини и др. Необходимо е да ограничим приема на сол, захар, алкохол и мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *