Кои билки помагат при загубата на апетит

Загубата на апетит е симптом, свързани с голямо разнообразие от здравни проблеми. Някои често срещани причини за загубата на апетит са хронично заболяване, инфекция, депресия, стрес и употреба на някои лекарства и тютюн. Липсата на апетит може да се превърне в сериозен проблем, ако не се лекува навреме. Има билки, които може да спомогнат за тонизиране на храносмилателната система и подобряване на апетита.

Копър е една от най-ефективните билки за подобряване на апетита. Приема се под формата на чайполовин час преди хранене.

Джиндифилът помага за стимулиране на кръвообращението, както и за насърчаване на апетита и храносмилането. Може да използвате настърган корен от джинджифил за да приготвите чай от него, тъй като така тази билка е най-ефективна.

Ментата отпуска мускулите на стомаха, като по този начин облекчава стомашните проблеми и подобрява апетита. Ментата облекчава симптомите на тревожност и напрежение в организма и затова е идеално средство в случай на загуба на апетит поради емоционални разстройства.

Тинтявата е една от горчивите билки, които се използват за подобряване на апетита. Има много добър ефект върху храносмилателните сокове.

Магарешки бодил спомага за подобряване на апетита. Препоръчва се да се приема под формата на чай или като течен екстракт.

Преди да използвате обаче някоя от тези билки е най-добре да се консултирате с вашия лекър за да ви посъветва коя е най-правилната доза за вас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кои билки помагат при загубата на апетит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *