Лечение с билки на синдром на неспокойните крака

Синдрома на неспокойните крака е известен още и като RLS. Това е неврологично заболяване, което причинява неприятно усещане в краката и предизвиква неконтролируемо желание да се движи човек по време на почивка, особенно през ноща. Причината за синдрома на неспокойните крака не е известна смята се, че може да е на генетично ниво, в следствие на хронични заболявания, при употребата на някои лекарства, алкохол, тютюневи изделия или ниски нива на желязо в организма. Симптомите на синдрома на неспокойните крака са дразнещо и болезнено усещане дълбоко в краката обикновенно между коляното и глезена. Симптомите може да започнат по всяко време в живота на човека, най-често се проявяват обаче в средна възраст. Синдрома на неспокойните крака се проявява при липса на желязо, витамин Е и Б комплекс. Когато се коригира този недостиг симптомите намаляват. Необходимо е да се приемат по 400 – 1000 милиграма фолиева киселина за да се намалят симптомите на синдрома на неспокоините крака, както и да се спи в хладна стая и да се накисват краката в студена вода преди лягане.

Билките, които са полезни за лечението на синдрома на неспокоините крака са тези, които насърчават спокоиния сън. Те са:

Кава: Тази билка помага за отпускане на скелетните мускули и подобряване на нервната система. Препоръчителната доза за най-добри резултати е 60-120мг. на ден.

Пасифлора: Тя отпуска мускулите и предизвиква сън. Взема се една чаена чаша чай от пасифлора два часа преди лягане.

Валериана: Предизвиква спокоен сън. Взема се 50-100гр. един час преди лягане на празен стомах.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *