Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От туберкулоза вече боледуват богатите

Туберкулозата в развитите страни отдавна не е болест на бедните. Тя засяга все повече социални слоеве, които са материално осигурени, но работят изтощително, не почиват с години и не се грижат за храненето си. Това твърдят лекари от Центъра са социални болести в Мюнхен. Те са проучили 14000 медицински анкети на болни в различни стадии на туберкулоза за период от 20 години. От тях висшисти на добре платена работа са били 65%, със средно образование – 32% и слабо образовани – само 3%. Най-уязвими за туберкулоза били професиите с голямо психично натоварване и нощна работа – журналисти в нощни програми, търговски агенти, които много пътуват и нередовно се хранят, шофьори на нощни таксита, брокери, дизайнери.

Лекарите смятат, че има значение и промяната на туберкулозния бактерий, който е станал устойчив на много от химиотерапевтиците и заплашва вече социални групи, които иначе притежават достатъчно средства за профилактика.

Здравен вестник за пенсионера

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *