ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Дейвид Джокерс: Тези симптоми показват, че трябва да алкализирате организма си!

Киселинно-алкалният баланс е важен параметър, който се поддържа в човешката кръв в определени граници

киселинно-алкален
Какви са признаците на киселинно-алкален дисбаланс в организма?

Това е необходимо за нормалното функциониране на различни телесни системи, протичането на биохимичните реакции, оптималното функциониране на ензимите.

Киселинно-алкалният баланс е определя за здравето на организма. Отклонението на класическия индикатор в една или друга посока (подкисляване или алкализиране) неизменно води до появата на различни заболявания.

Как да разберете дали вашият киселинно-алкален баланс е разстроен?

Едва ли повечето от нас си дават сметка колко важен е киселинно-алкалният баланс. Малко хора са наясно, че тялото ни има класическо pH от 7,365. Какво показва това? Когато този крехък баланс е нарушен, човек започва да боледува. С какво точно е свързано pH-то в организма? Това е сън, стрес, тютюнопушене и, разбира се, храната на нашата трапеза. Тоест – с ежедневните ни навици.

Дали тялото ви е кисело или алкално? Възможно ли е да разберете дали киселинно-алкалният баланс е здравословен в организма и как да го върнете в нормално състояние?

Имаме нужда от малко химия.

Симптоми, че тялото е твърде кисело

Колкото по-подкиселено е тялото, толкова по-трудно е имунната система да се справи с неразположенията, бактериите и злокачествените новообразувания.

Когато диетата е доминирана от месни и млечни продукти, захар и преработени храни, тялото активира алкални минерали (те включват калций, натрий, калий, магнезий), за да неутрализира ясно изразеният излишък на киселина.

Поради тази причина се изчерпва необходимото натрупване на микроелементи, което е лошо за здравословното състояние. Експертите предполагат, че ацидозата може да предизвика растежа и развитието на различни тумори в човешкото тяло.

Сигнали, че тялото е твърде кисело:

– Възпалени, лесно раздразнени венци;
– Дихателни заболявания;
– Слабост;
– Наднормено тегло;
– Болки в ставите поради натрупване на млечна киселина;
– Алергични реакции;
– Акне, суха кожа;
– Системни настинки или слаб имунитет;
– Нарушено кръвообращение (студени горни и долни крайници);
– Чуплива, слаба коса;
– Гъбични заболявания;
– Нарушение на съня, систематично главоболие;
– Така наречените костни шпори, костна чупливост;
– Инфекциозни заболявания на бъбреците и пикочния мехур;
– Болка в областта на шията, гърба и долната част на гърба;
– Ранно стареене;
– Сърдечно-съдови проблеми.

Сега нека поговорим за алкалната среда

По принцип алкалната диета често се предписва при цял списък с хронични заболявания, но алкалният излишъкът асъщо може да бъде нездравословен. Това състояние се нарича алкалоза.

Обикновено се появява, когато има излишък от бикарбонат в кръвта, рязка загуба на киселинност в кръвта и ниско ниво на въглероден диоксид. Заболяването може да провокира подобно състояние и ако рН е над 7,8, ситуацията може да се нарече критична.

Сигнали, че тялото е твърде алкално:

– Мускулни крампи;
– Спазматични прояви;
– Избухлив нрав и промени в настроението;
– Изтръпване в пръстите на крайниците и около устата.

Привеждаме киселинно-алкалния баланс в норма

Когато тялото стане твърде кисело, кръвта има тенденция да отделя алкалообразуващи елементи от храносмилателните ензими. Така се образуват по-малко здравословни условия за усвояване на храната. Затова храната, която консумираме, може да провокира появата и развитието на определени неразположения. Диетата включва главно окислителни продукти (месо, зърнени храни, захар). Човек, за съжаление, консумира по-малко от необходимото продукти от алкализиращата група (предимно зеленчуци, плодове). И последните липсват, за да неутрализират вредните излишъци от окислителните продукти. Лошите навици (тютюнопушене, пристрастяване към кафе и алкохол) също имат окислителен ефект.

Човешкото тяло е приблизително 20% кисело и 80% алкално

Ето защо е препоръчително да се състави диета, която да съдържа около 20% окислителни продукти и съответно 80% – алкализиращи.

Някои хора бъркат киселинно-алкалния баланс с киселинността на стомаха. Какво трябва да се изясни по този въпрос? Трябва да знаете, че при нормално функциониращ стомах pH-то е кисело. Това е необходимо за процеса на храносмилане. Алкалността се появява след храносмилането. Например, лимоните и портокалите се считат за кисели, но след процеса на храносмилане, тези цитрусови плодове осигуряват на организма алкални микроелементи.

Оксидиращи или алкализиращи продукти?

Всички плодове, зеленчуци (по-специално, лимони, кайсии, грозде, круши, различни сортове зеле и така нататък) трябва да бъдат във възможно по-голямо количество в диетата. Препоръчително е да пиете повече вода и да изключите газираните напитки, съдържащи вредна захар.

Алкалозата (излишъкът от алкал може да бъде причинен от приемането на определени лекарства, които провокират липса на калий и хлор.

Препоръки как да стабилизирате pH на тялото си

– Пийте значителни количества вода;
– Минимизирайте употребата на храни, образуващи киселини;
– Възползвайте се максимално от зеленолистните зеленчуци;
– Изключете преработените храни, бързата храна;
– Пийте зелени сокове и коктейли;
– Практикувайте физическа активност;
– Минимизирайте последствията от стреса;

Долен ред: pH не е просто числа и стойности. От него зависи човешкото здраве и имунитетът.

Д-р Дейвид Джокерс

Киселинно-базовият баланс е вид настройка на здравето. Колкото по-кисел е човекът, толкова по-бързо остарява и често страда от всякакви заболявания.

В тази връзка е полезно да си припомним антиоксидантите, които се намират в пресните плодове и зеленчуци.

Антиоксидантите помагат за защита на клетките от стрес, преждевременно стареене и смърт и пазят организма от вредно окисляване. Алкалната вода и растителните храни спомагат за запазването на младостта и красотата. А прекомерната консумация на месо, млечни продукти, алкохол и кафе води до подкиселяване на организма и провокира всякакви неразположения.

PH на кръвта и други течности в организма трябва да варира от 7,35 до 7,45.

Промените в показанията на pH-то на тялото на пръв поглед не представляват опасност. Но именно тази цифра може да каже какви вероятни здравословни проблеми очакват човек в близко бъдеще. За да се разбере този въпрос, не е необходимо да се гмуркате в недрата на химическата наука. Достатъчно е да се спазва правилната диета, да изоставите лошите навици, да контролирате стреса, да си лягате преди полунощ и да практикувате редовно физическа активност. Тогава тялото ви определено ще ви каже „Благодаря“!

*Д-р Дейвид Джокерс е лекар по естествена медицина, функционален диетолог и хиропрактик. В момента той притежава и оперира в здравен център Exodus в Кенесау, Джорджия.

Д-р Джокерс е основател на DrJockers.com, уебсайт, предназначен да информиране на хората с научно базирани решения за подобряване на здравето им. DrJockers.com се счита за един от най-добре проучените и лесни за четене уебсайтове за здраве в света.

Източник: drjockers.com

Алказакс БИО срещу рак
Алказалирайте организма си срещу тежки заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *