Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 храни, които да спрем да игнорираме

Използвайте тези съвети, за да останете в добра форма

Тези супер храни, може да не се третират, като най-важни в супермаркета, но ползите за здравето които предоставят заслужават топ фактуриране.

Цвекло
Ако цвеклото е от забравените от вас харни  е време да му дадете втори шанс и да го добавите обратно към списъка си с любими здравословни храни. То е един от най-добрите източници на фолиева киселина и бетаин, две хранителни вещества, които намаляват риска от заболявания на сърцето.

Съвет: Измийте и обелете едно прясно цвекло, след това го настъргвате на най-широкия нож на рендето. Добавете 1 супена лъжица зехтин и сока на половин лимон.

 

Зеле
Зелето може да ви кара да се подувате, но всяка чаша е с 22-калории и е заредена също така със сулфорафан, химикал, който увеличава производството на ензими, които обезвреждат канцерогенните свободни радикали и пречат при увреждането на клетките.

Съвет: По добре в един бургер да сложите хрупкаво зеле вместо скучен лист маруля.

 

Сушени сливи
Популярността на сините сливи е с разрушен имидж сред гериатрията. Това е много жалко, защото тези плодове съдържат големи количества Неохлороген и хлогогенова киселина, антиоксиданти, които са ефективна защита срещу развитието на рак.

Съвет:  Увийте парчета прошуто около сушени сливи, забодете с клечка за зъби и печете на  400° в фурната за 10-15 минути.

 

Лиций (Мерджан, Лициум, Годжи Бери)

Тези плодове са вече хит на пазара. Естествената захар в тези малки супер плодове допринасят за засилване на имунната система и също намаляват на инсулиновата резистентност (което може да помогне при диабет).
Съвет: Смесете плодовете с чаша кисело мляко или поръсете с овесени ядки.

 

 

Гуава
Вкусната и сладка жълта и розова гуава има по-висока концентрация на антиоксидантите борещи се с рак – Ликопен дори от доматите и динята. Често се счита и за най-добрия източник на защитния червен пигмент.

Съвет: Можете да използвате целия плод, от кората до семена.

 

 

Тученица
Този често срещан градинска бурен има най-здравословните за сърцето мазнини Омега-3 сравнено с всички други хранителни растения. Една хапка и ще откриете, че стъблата и листата са свежи и сочни, с мек лимон вкус.

Съвет: Може да ядете тученица с печено пиле и лимонов винегрет.
 

 

Манголд (Swiss chard)
Ако харесвате спанак значи ще заобичате и този зеленчук наподобяващ маруля. Половин чаша от сварения зеленчук доставя 10 милиграма лутеин и зеаксантин, каротиноиди, които помагат за предпазване на ретината от увреждания, причинени от остаряването, казват учени от Орегон – Научно здравен университет.

Съвет: Запържете листата с малко зехтин и чесън за супер предястие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *