Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 храни, които се борят с кандидозата (опасната Candida)

Какви храни ефективно се борят с млечницата? Може ли с помощта на диета да се предпазим от вредата за здравето, която нанася гъбичната инфекция с Candida?

Candida
Диетата е от ключово значение при лечението на Candida

На практика методът на диетичното лечение се свежда до основната задача – нормализиране на киселинната и алкална среда, което е животозастрашаващо за много вредни микроорганизми, включително и гъбичките Candida.

Гъбичната инфекция, или позната още като кандидоза или млечница, е често срещано заболяване, причинено от дрожди, наречени Candida. Почти всички лекари включват, в комбинация с лекарствата, и определен вид диетично хранене. Лечението и диетата задължително трябва да вървят успоредно. Ще ви разкажем за 10 продукта, които естествено се борят с кандидата.

10 продукта за борба с кандидозата

1. Ябълков оцет

Органичният ябълков оцет е ефективно средство за лечение на млечница.

Той съдържа естествени ензими, които помагат за забавяне растежа на Candida и променят средата на обитанието ѝ. Оцетът може да се използва при лечение на млечница в устата, върху кожата, в червата и при вагинални инфекции.

Трябва да изберете внимателно ябълков оцет, преди да го закупите. За по-добри резултати е най-добре да предпочетете нефилтриран и непастьоризиран.

За лечение на млечница в устата е необходимо да разредите 2 ч.л. оцет с 8 ч.л. вода и да жабуркате няколко минути. Процедурата се провежда три пъти на ден, докато симптомите изчезнат. При млечница върху кожата се използват вани: две чаши оцет във вана с топла вода. Водата трябва да покрива всички засегнати области от кожата. Вземете вана за половин час, веднъж на ден, докато симптомите не се облекчат.

Когато лекувате млечница в червата, пригответе напитка с ябълков оцет. 2 с.л. оцет и 8 с.л. вода. Този разтвор се пие два пъти на ден. При лечението на вагинална млечница се използва слаборазреден ябълков оцет за промивки. В случая ще помогнат 2 с.л. оцет, разтворени в 2 литра топла вода.

2. Кисело зеле

Една от най-простите и често срещани храни при кандидоза е киселото зеле. Ферментиралото зеле съдържа пробиотици, които са необходими не само за правилното храносмилане на храната, но и за укрепване на имунната система. Киселото зеле колонизира червата с полезни микроорганизми, които се борят с различни паразити, гъбички и дрожди.

3. Зеленчуци без нишесте

По време на диетата трябва да се изключат нишестените зеленчуци. Най-предпочитани трябва да бъдат доматите, краставиците, жълтата ряпа, лукът. Те могат да се консумират както сурови, така и печени. Зеленолистните зеленчуци са богати на фолиева киселина, която често се препоръчва от лекарите при лечение на млечница.

Кокосовото масло има полезно действие, както когато се прилага външно, така и ако се приема вътрешно

4. Кокосово масло

Органичното кокосово масло съдържа вещества с противогъбични свойства, като лауринова киселина. Тези киселини инхибират растежа на кандида, като затварят отвори в стените на клетките, причинени от дрождите и причиняват смъртта им. Кокосовото масло също така помага за изчистване на тялото от токсини, които се натрупват в резултат на разграждането на дрождите.

Кокосовото масло може да се използва вътрешно и външно. Може да го предпочетете като суровина за готвене или просто да вземете 1 ч.л., като постепенно достигате 3 с.л. за два дни. За интравагинално лечение се използва тампон, напоен с топло кокосово масло.

5. Чесън

Чесънът е в топ 10 на продуктите, които са заместители на антибиотиците. Богат е на алицин, съдържащо сяра съединение с естествени противогъбични свойства. Този продукт може да унищожи цялата колония на гъбичките за кратко време – всъщност кандидозата не може да оцелее, ако редовно се консумира чесън.

Ако харесвате чесън, тогава няма да е проблем за вас как да го използвате. Достатъчни са 2 скилидки на ден за борба с болестта. Ако не сте почитател на чесъна, тогава той може да се приема под формата на капсули. Чесънът ще започне да се разтваря в червата, което в същото време ще предотврати миризмата. При лечението на вагинална млечница се използват памучно-марлеви тампони, потопени в чеснова инфузия.

6. Ленено масло и ленени семена

Лененото масло и ленените семена са много ефективни при лечение на млечница. Те трябва задължително да бъдат включени във вашата диета. Половин супена лъжица ленено масло два пъти на ден ще бъде достатъчно. От семената трябва да направите инфузия. Изсипете 300 мл. вряща вода върху 1 супена лъжица ленени семена в термос. На следващия ден инфузията е готова. Пийте през целия ден. Курс на лечение – докато симптомите изчезнат напълно.

Млечните ферментирали продукти са полезна храна при борбата с различни вредни микроорганизми в храносмилателната система

7. Млечни продукти

При млечница можете и трябва да използвате ферментирали млечни продукти, които съдържат бифидо и лактобацили. Кефир, кисело мляко, неподсладено кисело мляко, заквасена сметана, извара – те имат положителен ефект. Млечните продукти инхибират активността на патогенната флора, като по този начин оказват лечебен ефект.

8. Подправки

Като активно средство за борба с кандидозата са много подходящи подправки като канела, дафинови листа, карамфил. Канелата уврежда клетките на дрождите, лишава ги от естествените им свойства и в крайна сметка ги кара да умират. Използването на карамфилово масло като противогъбично лекарство многократно е потвърдено от различни научни проучвания. Фитонцидите, съдържащи се в дафиновите листа, помагат за премахване на токсините от тялото и допринасят за бързото изхвърляне на млечницата.

9. Костен бульон

Бульонът отдавна се използва от народната медицина като средство за лечение на различни заболявания. Той отлично възстановява чревната микрофлора и функциите на храносмилателния тракт. Костният бульон съдържа минерали в лесно смилаема форма и аминокиселината глицин, която стимулира синтеза на солна киселина в стомаха. Бульонът съдържа и също толкова важните глутамин и колаген. Всичко това подобрява растежа и развитието на чревната микрофлора, създавайки благоприятна среда за полезните бактерии.

10. Зехтин

Зехтинът съдържа олеинова киселина, която предизвиква силни противогъбични ефекти и стимулира имунните реакции на организма срещу млечница. Също така, маслиновото олио е източник на омега-3 мастни киселини и полифеноли – два компонента, които укрепват защитните сили на организма и се борят с гъбичката Candida.

Решаващ фактор при лечението на кандидоза е диетата без дрожди и включването в менюто на храни с ниско съдържание на мазнини и храни, богати на пробиотици.

Храни, които трябва да се избягват

На първо място това са захар, пушени меса, мазни и кисели продукти. Както и алкохол, който повишава киселинността в червата и стомаха. Използването на прости въглехидрати трябва да се изключи, защото това е хранителна среда за кандида.

На практика методът на диетичното лечение се свежда до основната задача – нормализиране на киселинната и алкална среда, което е вредно за много опасни микроорганизми, включително гъбички Candida. Диетата при лечението на млечница трябва да се спазва в рамките на три месеца и след изчезването на симптомите. Бъдете здрави!

Източник: infoniac.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *