Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнитотерапия за лечение на болки в гърба

Магнитотерапия означава използване на магнитна сила. Целта на магнитната терапия е да се увеличи обращението на кръвта в засегнатите райони и пациента да оздравее по бързо. Магнитите оказват въздействие върху обмена на привличане и отблъскване на заредените частици в кръвта. Движението на кръвта може да бъде насочено към болезнените места на гърба с помоща именно на магнитите. Магнитните бижута, като гривни, обеци, колиета, пръстени и т.н. са много популярни за лечението на болки в гърба.

Има два вида магнитна терапия за лечение на болки в гърба единия е еднополюсен, при които серия от магнити са свързани със същия полюс към тялото. Другия е биополярен, при които пациентът носи магнитни ленти около засегнатата област. Вторият вид се използва за стимулиране на лечение след оперативна намеса или при много сериозно нараняване.

Защитниците на магнитотерапията смятат, че магнитите влияят по няколко начина за облекчаване на болките в гърба. Те премахват токсините в организма и помагат по този начин за по-голям приток на кръв в засегнатите места, блокират сигналите за болка, които достигат до мозъка и стимулират епифизната жлеза.

Магнитотерапията е лесен и евтин метод за лечение на болки в гърба, но трябва да се знае, че не бива да се прилага без да е препоръчан от лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *