Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

15 признака, че тялото ви се нуждае от помощ

Учените са сигурни, че в нашето тяло нищо не се случва просто така. Лесно е да забележите неблагоприятните промени, които се случват вътре, и без помощта на микроскоп

тялото
Тялото изпраща сигнали, когато не функционира добре

Дори не е необходимо да си правите профилактичен преглед, за да разберете, че тялото не функционира правилно.

Как да се научим да разбираме собственото си тяло и да предотвратяваме сериозни проблеми? За да разберете дали има някакви проблеми, е добре да обърнете внимание на някои външни проявления.

Признаци, които би трябвало да предизвикат тревожност

1. Напукани устни, интензивен косопад и намалена концентрация

Има дефицит на витамини от групата В в организма. За да компенсирате липсата, добавете към диетата млечни продукти, птичи яйца, карфиол, домати, плодове и фъстъци.

2. Бяла плака на езика

Обикновено се появява при тези хора, които са гладували дълго време или имат настинка. Ако в допълнение към плаката се забелязва зачервяване на ръба на езика, това може да е признак на гастрит. Ако плаката има сивкав оттенък, тогава има проблеми с храносмилателния тракт. Част от проблемите могат да се регулират, като добавите към диетата ястия от риба и гъби, билки, цитрусови плодове и ябълки. Също така е важно да се сведе до минимум консумацията на чай и кафе.

3. Усещане за сухота в устата

Обикновено, поради постоянен стрес или липса на витамин В3 се усеща сухота в устата. В този случай ще трябва да промените диетата си и да ядете повече домашни птици, говеждо месо, ядки. Внимавайте, защото прекомерната сухота в устната кухина може да провокира възпаление на слюнчените жлези, както и развитие на диабет.

4. Лош дъх

Миризмата, която се е появила, въпреки грижите за зъбите, които полагате, показва, че е необходимо да се проверят черния дроб, бъбреците, както и нивото на захар в кръвта. Също така такъв симптом може да се появи при хроничен бронхит.

5. Суха и люспеста кожа

Обикновено признак за недостиг на витамини А и В2. В този случай е достатъчно да се коригира диетата. И ако в допълнение към сухотата има дразнене по кожата, тогава е възможно гъбично заболяване и трябва да се консултирате със специалист. Ако при оказване на натиск върху кожата се образуват сини петна, тогава трябва да проверите черния дроб или да направите кръвен тест – може да има проблеми със съсирването.

6. Подути клепачи

Това е признак за неправилно функциониране на бъбреците, особено ако заедно с това има силна умора и кожата изглежда бледа.

7. Увеличени лимфни възли

Те говорят за възпалителен процес в тялото, който е много по-сериозен от настинка, и който трябва да бъде установен и обсъден само с лекар.

8. Тъмен цвят на урината

Тъмният цвят на урината показва липса на течност в организма, и ако този симптом е придружен от обща слабост и висока температура, най-вероятно има сериозни заболявания на пикочно-половата система и трябва да се свържете с уролог.

9. При постоянно кървене от носа е необходимо да следите кръвното налягане

Ако кръвното е високо, тогава най-вероятно ще трябва да посетите кардиолог, за да лекувате хипертония, а ако кръвното е нормално, и все пак има чести кръвотечения от носа, тогава тялото се нуждае от витамин К (в големи количества се съдържа в зеленолистните зеленчуци).

10. Ако раните по тялото зарастват бавно

Това е защото на тялото му липсва цинк. Ще бъде възможно да се запълни този дефицит чрез консумацията на бобови растения и морски дарове.

11. Ако забележите една или няколко напречени релефни „резки“ на ноктите на ръцете

Няколко „бразди“ са знак за недостиг на витамини или хроничен стрес. Ако жлебовете са надлъжни, тогава има нарушения в храносмилателната система и трябва да проверите панкреаса.

12. Променя ли се цвета на бялото на очите и има ли тъмни кръгове под тях?

При зачервяване на бялото на очите, на първо място трябва да проверите кръвното налягане, то може да бъде повишено. Ако е придобило жълтеникав нюанс, тогава черният дроб има повишено съдържание на билирубин. Постоянната липса на сън провокира появата на тъмни кръгове или синини под очите. В същото време, тъмните кръгове под очите изискват проверка на сърцето и бъбреците.

13. Проблемната кожа на лицето показва нарушения във функционирането на вътрешните органи

Ако по бузите се появи дребно червено акне, това означава, че в белите дробове се натрупва течност или слуз. Появата на пустули (гнойни пъпчици) показва проблеми с червата. Ако акне се появи на слепоочията, това е знак, че черният дроб и жлъчния мехур не работят добре. Ако има обриви по челото, тогава трябва да проверите стомаха. Обривите по брадичката обикновено се появяват при инфекция на пикочно-половата система или хормонална недостатъчност.

14. Имате акне на гърба?

Ако са по протежение на гръбначния стълб, тогава проблемът се крие в него. И ако обривите са локализирани по протежение на ребрата, това вероятно е признак на мускулна невралгия.

15. Подпухналост

Отокът обикновено се появява поради недохранване, например поради прекомерна консумация на солени храни, въглехидрати или алкохол. Но подпухналостта може да бъде и знак за сериозни здравословни проблеми. Ако лицето набъбва сутрин, тогава трябва да проверите бъбреците. Ако вечер подпухва долната част на гърба, корема или гениталиите, тогава има проблеми със сърцето. Ако коремната област се издува и върху нея се образуват „паяжини“ от вени, проверете черния дроб. Ако подуването по тялото има червеникав оттенък и сърбеж, значи сте алергични.

Научете се да разпознавате сигналите на тялото си и да предприемате навременни мерки, за да избегнете сериозни здравословни проблеми.

Източник: zen.yandex.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *