Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Арнолд Ерет: Храната е основна причина за всички заболявания!

Каква е същността на учението на Арнолд Ерет? И какво представлява неговия метод за лечение на „нелечими заболявания“?

Арнолд Ерет
Плодовата диета – най-добра, според Арнолд Ерет

В рамките на една статия трудно може да се даде отговор на тези два въпроса. Всеки, който иска да се запознае по-подробно с методите на германския натуропат може да прочете две от най-известните му книги, които са преведени и на български език.

Арнолд Ерет (29 юли 1866 – 9 октомври 1922 г.) е германски преподавател и автор на няколко книги за хранене (диети, плодоядство, комбиниране на храни, постене), детоксификация, здраве, дълголетие, натуропатия, физическа култура и витализъм.

Днес ще ви запознаем с някои от размислите на Ерет, споделени в една от най-известните му книги „Лечебната система на лигавичната диета“.

Ерет за храненето

Арнолд Ерет, почитан като истинския баща на натуропатията, е известен най-вече с израза: „Животът е трагедия на храненето“.

Според него: „Промените в нашата диета са основните причини за всички болести“.

Ерет видя причината за всички наши здравословни проблеми в нездравословната ни диета. Немският учен е на мнение, че храносмилателните органи трябва по-често да почиват от извънреден труд. Той въведе концепцията за „хранителна терапия“.

През годините Ерет разбрал от личен опит, че неправилното хранене е причина за многото му заболявания, което означава, че правилната храна може да бъде лекарство. Той пише: „С храната, която повечето хора консумират, не получават нищо полезно, само пълнеж и болестотворни боклуци. Всички съвременни продукти образуват слуз, която не просто затруднява храносмилането, но е и много вредна за целия човешки организъм.“

Ерет и натуропатията

Ерет е бил твърд привърженик на натуропатията. В младостта си ученият е бил обявен за „нелечим случай“ от различни лекари. Той казва за себе си: „Бях наполовина мъртъв. Физически и психически почти бях угаснал, и вече мислех за самоубийство, когато случайно научих за натуропатията“. И цялата му лечебна система е подкрепена от неговия богат опит.

Ерет разбрал предимството на натуропатията пред официалната медицина от личен опит, и това личи в изявлението му, че всички болести са причинени от вътрешно замърсяване. Той основава санаториум в Швейцария, където успешно е излекувал хиляди тежко болни пациенти.

Ерет пише: „Не можеш да заблудиш природата. Природата ще си свърши работата, ако ѝ дадеш шанс. Лекарствата потискат заболяването. Животните се лекуват без болници или аптеки. Вие лежите на операционната маса на природата. Процесът на пречистване е „работа без нож“. Този метод се осигурява от самата природа, като се ядат предимно сурови плодове и зеленчуци.“

Арнолд Ерет

Ерет за болестите

Според него всяка болест, независимо от медицинското й наименование, е просто необичаен застой на слуз на конкретния орган или система.

Той пише: „Заболяването е усилието на организма да елиминира отпадъците, слузта и токсините, и тази система помага на природата по най-красивия и естествен начин. Тялото трябва да бъде почистено, освободено от ненужни и чужди вещества, от слуз и токсини, натрупани от детството. Всеки път, когато природата се опитва да спаси човешкия живот чрез опити за „трескаво“ премахване на слуз и нейните токсични продукти, това се нарича „остро заболяване“. Заболяванията се причиняват от токсини, а не от бактерии.“

Ерет за диетата без слуз

Арнолд Ерет разработва утвърдената теория за слузта – впоследствие доказан факт – според която слузта (или вътрешното замърсяване, токсините), произтичащи от лошото хранене, е основната причина за всички заболявания.

Ерет пише: „Моята система не е лек или лекарство, а е регенерация. Нещо като пролетно почистване. Диетата без слуз се състои от всички видове сурови плодове, зеленчуци без нишесте и свежи билки.

Правилните видове храна (суров зеленчук) и приемането на по-малко количество храна е всемогъщ природен метод за прочистване на организма от онова, което преяждането е причинило.“

Той пише: „Плодовата диета е най-добрата и превъзхождаща всяка друга форма на диета за човешкия род. Раят, ако трябва да си го представя някак, е овощна градина. Затова Райската диета не се хармонизира със содомиите на цивилизацията. Райската храна осигурява здравето и дългия живот.“

Ерет за преяждането

„Първо трябва да разсеете страха от недохранване. Целта на много хора е да живеят в изобилие и да се хранят „изобилно и добре“.

„Докторе, аз съм слаб! Имам нужда от повече протеини!“ Всяко допълнително парче храна ни коства частици от живота, защото е безполезен консуматор на енергия. Тялото, за сметка на всички резервни мощности, търси начин да изглади последствията от постоянното преяждане. “

Ерет цитира Силвестър Греъм, прародител и основател на диетата със сурова храна: „Пияницата може и да остарее, но за лакомника такива гаранции няма…“ и Сократ: „Колкото по-малко човек яде, толкова по-близо е до божественото“.

Ерет за официалната медицина

„Медицинските клиники са месомелачки, кланици. Официалната медицина е конвейер на смъртта. Тя се занимава основно със симптоматично лечение. Постоянното тъпчене с лекарства и често ненужните операции са по-лесни, отколкото лечението. “

Източник: dieta-pohudeniya.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Арнолд Ерет: Храната е основна причина за всички заболявания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *