Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение със сол и физиологичен разтвор (от настинка до рак)

Солта (натриев хлорид) е една от най-старите подправки, използвани в процеса на готвене и добавяни към готовите ястия

физиологичен разтвор
Как да използвате физиологичен разтвор при лечението на различни заболявания

Солта не само помага за подобряване на вкуса на храната, но също така има благоприятен ефект върху функционирането на човешкото тяло. Изследователите са открили, че живите клетки не могат да съществуват без натриев хлорид.

Подобно на много други химически съединения, солта в големи количества може да навреди на клетките и тъканите. Индивидуалният дневен прием на сол варира от 0,5 до 10-12 грама дневно.

Някои лекари смятат, че прекомерният прием на сол може да доведе до развитието на сериозни заболявания – хипертония, стомашна или чревна патология, заболявания на пикочния мехур, бъбреците и сърцето. Ето защо трябва да внимавате с тази позната за нас подправка, но не бива да я изключвате напълно от диетата. В противен случай вътреклетъчният баланс на химичните елементи ще бъде нарушен.

От древни времена солта присъства в легендите, приказките и епосите на различни народи

Тя или играе ролята на ценен подарък и награда, или се използва за размяна на някакъв магически предмет, или символизира гостоприемство.

Неслучайно в много страни все още има обичай да се посрещат посетители с хляб и сол. Причината за тази популярност са нейните естествени свойства. Солта е универсален консервант.

Соленият разтвор лекува почти всичко?

Този метод на лечение на почти всички заболявания, включително рак, е толкова прост, че е трудно да се повярва.

Рак да се излекува за 3 седмици със солни превръзки? Звучи като фантазия. Междувременно, ефективността на физиологичния разтвор за лечение на много сериозни заболявания е доказана на практика.

Методът на лечение със солни превръзки (10% солен разтвор) е публикуван още през 2002 година, но фармацевтичните компании имат интерес от дискредитиране на такова просто и достъпно лечение, което може да замени техните скъпи лекарства.

Никой няма да финансира изследването на такъв метод на лечение, който е неизгоден за фармацевтичните компании, следователно, физиологичният разтвор няма шанс да бъде признат за официално лекарство. Но поради простотата и безопасността на използването на 10-процентов физиологичен разтвор, всеки може да изпробва този метод на лечение сам. Просто трябва да знаете как да приготвите физиологичен разтвор и при какви заболявания да го използвате (под формата на солни превръзки, промиване или вътрешно). Важно е също така да знаете при кои заболявания физиологичният разтвор е безполезен, за да не губите време и да приложите друг метод на лечение.

Какво може да се лекува с физиологичен разтвор?

Лечението със физиологичен разтвор има богата история.

Практиката за използване на солни превръзки е станала известна благодарение на медицинска сестра Анна Даниловна Горбачева, която по време на Втората световна война работи в различни полеви болници, заедно с хирурга И. И. Щеглов. Щеглов използва солни превръзки за лечение на тежко ранени войници. Превръзките (памучни кърпи, напоени с физиологичен разтвор) се прилагат върху замърсени, възпалени рани. След 3-4 дни лечение с физиологичен разтвор раните започват да заздравяват, възпалителните процеси отминават и треската спада. Медицинската сестра споделя в мемоарите си, че благодарение на този лесен и ефективен метод, те не са имали почти никаква смъртност сред ранените.

При какви заболявания помага използването на физиологичен разтвор?

Преди всичко, употребата на сол и физиологичен разтвор е симптоматично – като помощ за облекчаване на различни симптоми, при изброените по-долу заболявания. Солта се използва като помощно средство.

И така, ето непълен списък на заболявания, при които могат да помогнат превръзки с физиологичен разтвор (при липса на очаквания ефект от лечението с физиологичен разтвор, се препоръчва да се консултирате с лекар):

Физиологичен разтвор при главоболие, индуцирано възпаление, оток, мозъчен оток и менингит и мозъчни тумори (с изключение склероза мозъка)

Нанесете солна превръзка (как да я приготвите ще бъде описано по-долу) под формата на шапка или широка лента. Отгоре сложете чиста превръзка от марля.

Солен разтвор за лечение на настинки и инфекциозно възпаление на гърлото и бронхите

Нанесете превръзки на главата, шията и гърба (суха кърпа се поставя отгоре върху превръзката, напоена с физиологичен разтвор). Оставете превръзките за една нощ. Повторете 3-5 нощи до пълно излекуване.

Солен разтвор при лечение на щитовидната жлеза (гуша)

За една нощ се прилага солна превръзка върху щитовидната жлеза. Това е симптоматично лечение. Има по-ефикасни методи за ефективно и естествено лечение на всяко заболяване на щитовидната жлеза и пълното възстановяване на нейните функции.

При възпалителни и други процеси в белите дробове (с изключение на белодробно кървене)

Поставете солна превръзка на гърба (трябва да знаете точното местоположение на процеса). Превържете гърдите плътно, но не и прекалено стегнато, за да не пречите на дишането.

Солен разтвор при лечение на възпалителни чернодробни заболявания

За лечение на черния дроб се използва специална процедура – солените превръзки се редуват със задължителното прилагане на нагревателна подложка. Превръзката се прилага по следния начин: на височина – от лявата гръдна част до средата на корема, по ширина – от средата на гръдната кост и корема отпред до гръбнака отзад. Превръзката трябва да бъде плътно превързана (на корема – по-плътна). Оставете за 10 часа. След това махнете превръзката и веднага поставете гореща подложка на същата зона – за половин час. Бутилка с гореща вода ви позволява да разширите жлъчните пътища, така че жлъчната маса, дехидратирана с физиологичен разтвор, да може свободно да влиза в червата. Без нагревателна подложка е възможен дискомфорт и лечението не е толкова ефективно.

Солен разтвор при лечение на чревни възпаления (ентерит, колит, хроничен апендицит)

Полага се превръзка на целия стомах. Лечението се прави в продължение на седмица.

За приготвянето на физиологичен разтвор може да се използва и каменна сол

При хранителни отравяния

Полага се превръзка на целия стомах. За лечение са достатъчни 1-4 процедури.

Физиологичен разтвор при лечение на мастопатия и рак на гърдата

Превръзка, напоена с физиологичен разтвор се прилага върху двете гърди и се оставя за 8-10 часа. Процедурата отнема от 2 (при мастопатия) до 3 седмици (при рак).

При рак на шийката на матката

Тампон, направен от дишащ материал, наситен с физиологичен разтвор, се поставя директно върху шийката на матката. Оставете за няколко часа. Растежът на тумора трябва да спре, той трябва значително да намалее (да изтънее) или напълно да се разтвори.

Аденом на простатата

Солна превръзка се прилага върху областта на пикочния мехур и слабините.

Косопад

След измиване на косата поръсете сол върху главата си и масажирайте, втривайки сол в корените на косата. Измийте с топла вода. Повтаряйте всеки ден в продължение на 10 дни. След това загубата на коса трябва да спре. На пръв поглед тук се използва сол, а не физиологичен разтвор. Но тъй като солта се втрива в мокра коса, тя се разтваря във вода. В резултат на това получаваме физиологичен разтвор.

Как да приготвим физиологичен разтвор?

Въпросният физиологичен разтвор се нарича още хипертоничен разтвор.

За приготвяне на физиологичен разтвор използвайте обикновена трапезна или морска сол без добавки (йод, консерванти и др.). Добавките могат да причинят дразнене.

Водата трябва да е чиста, възможно най-свободна от примеси. Подходяща е дестилираната вода, разтопена от лед, дъждовна вода. Преварената вода от чешмата може да е подходяща, ако във вашия район има качествена чешмяна вода.

Солен разтвор – пропорции

Идеалната концентрация на сол в разтвор е 9% – както при човешка сълза.

За превръзки и изплаквания използвайте концентрация на сол от 8 до 10 процента. 8-10 процентен физиологичен разтвор е оптимален. По-концентрираният разтвор може да повреди капилярите, а по-малко концентрираният разтвор ще бъде неефективен.

За да получите 9-процентов разтвор, трябва да разтворите 90 грама трапезна сол (т.е. 3 супени лъжици без горната част) в 1 литър вода.

Можете да приготвите по-малко количество разтвор, но по-лесно се наблюдава точността на концентрацията при по-голямо количество. Можете да използвате част от разтвора веднага, а другата част да използвате следващия път, като предварително го загреете. Но трябва да съхранявате физиологичния разтвор в херметичен съд, не по-дълъг от 24 часа. Ако не сте използвали разтвора 24 часа, по-добре е да приготвите нов.

Солен разтвор – температура

Солта може да се разтвори както в гореща, така и в студена вода. Преди употреба разтворът трябва да се нагрее в тиган, на печката. Разтворът трябва да е горещ, но не и хладен.

Внимание! Соленият разтвор не трябва да се приготвя или нагрява в микровълновата – структурата на водата в микровълновата печка се променя.

Превръзка на гърба с физиологичен разтвор

Как да си направим солна превръзка?

За да приготвите солната превръзка, можете да използвате марля, сгъната на 8 слоя, или памучна кърпа, която позволява на въздуха да преминава през нея (например, вафлена кърпа), сгъната на 4 слоя.

Сгъната в 8 слоя марля или сгъната в 4 слоя, тъканта трябва да се пусне в горещ физиологичен разтвор за 1 минута. След това изстискайте леко (за да не се оттича водата) и нанесете превръзката на възпаленото място – върху чиста кожа, без мехлем или крем. Превръзката се закрепва с помощта на лента. Предпоставка – солната превръзка трябва да бъде дишаща. Не използвайте водоустойчиви материали. Не слагайте нищо на превръзката (това не е компрес!).

Солената превръзка се прилага преди лягане и се отстранява сутрин.

Необходимо е да се уверите, че превръзката приляга плътно към възпаленото място. Например, като приложите солна превръзка на гърба, можете да поставите марля по дължината на гръбначния стълб, под превръзката. И като поставите превръзка на корема, тя трябва да бъде превързана много плътно, защото през нощта коремът намалява и превръзката може да стане свободна – тогава няма да има смисъл от това.

При какви заболявания НЕ помага физиологичния разтвор?

Използването на солни превръзки е строго противопоказано при следните заболявания:

  • Склероза на съдовете на мозъка.
    Белодробно кървене.

Солените превръзки не помагат в следните случаи:

  • Ангина пекторис, коронарна болест на сърцето, дефекти на сърдечната клапа.
    Стомашна язва и 12 дуоденална язва.
    Запек и чревни неразположения.
    Херния.
    Белези, сраствания.
    Бъбречни камъни и жлъчен мехур.

Въпреки че физиологичният разтвор е доказан като ефективен при симптоматичното лечение на рак, няма да е изключено да разберете за други методи за лечение на това заболяване, които могат да се използват както индивидуално, така и като допълнение към лечението със солни превръзки.

Други рецепти със сол

При настинка и алергична кашлица

Смесете 1 чаена лъжичка мед с 2 супени лъжици семена от анасон и щипка сол. Налейте чаша вода, оставете сместа да кипне и прецедете. Приема се по 2 супени лъжици на всеки 2 часа. На децата под 12 години се дава по една супена лъжица от смета три пъти дневно.

При изпотяване на краката и гъбична инфекция

В литър топла вода се разреждат 4 супени лъжици сол и 6 капки йод. Дръжте краката си в разтвора докато водата изстине, до пълно възстановяване.

При ухапвания от насекоми

Навлажнете мястото на ухапване с вода и поръсете отгоре със сол.

При брадавици

Смесете сок от хрян с натриев хлорид в съотношение 1: 1 и разтривайте всеки ден.

При разширени вени

Разредете морска сол с вода до състояние на каша, охладете до 0 градуса. Поставете кашата върху тензух. Оформете тензуха със солта под формата на руло и сложете върху вените. Махнете компреса когато усетите, че се е затоплил, и е придобил температура на тялото. По-добре е да се прави тази процедура сутрин.

При настинка

Загрейте морска сол или едра каменна сол в тиган и изсипете в ленен плик. Стъпете върху торбичката, за да затоплите добре краката си. Температурата трябва да е гореща, но поносима.

Смесете сол с горчица и червен лют пипер. Намажете внимателно краката с тази смес, сложете найлон, а отгоре вълнен чорап. Солта ще стимулира рефлекторните точки на стъпалата, а пиперът и горчицата ще действат затоплящо.

При пародонтоза и плака на зъбите

Смесете сол с пчелен мед в равни пропорции и разбърквайте докато кристалите се разтворят. Разтрийте зъбите с пастата и я втрийте бавно и нежно във венците. Използвайте този продукт 1-2 пъти седмично.

При хранително отравяне

Изпийте няколко чаши подсолена вода. Солта ще попречи на усвояването на токсините в кръвта. В по-голяма концентрация солта, също така, ще предизвика и повръщане.

При артроза на ставите на ръцете и краката

Смесете сол с речен пясък в съотношение 1:1 и загрейте в тиган до горещо. След това изсипете в купа и заровете пръсти в нея. Дръжте докато сместа не изстине. Желателно е да се съблюдава температурата, за да не се изгорите.

Анна Горбачева

Трябва да се има предвид, че не са провеждани официални проучвания за терапевтичните ефекти на солта и физиологичния разтвор при горните заболявания. И най-вероятно няма да се проведат в близко бъдеще. Следователно, третирайте тази информация като предположение. Когато решите да използвате физиологичен разтвор или сол за лечение на сериозно заболяване, не пренебрегвайте изследванията по време и след лечението, така че в случай на неуспех да се използват други методи.

По материали от книгата на Анна Горбачева „Солта: От бяла смърт до бяло спасение“

Източник: http://www.zvezdadushi.ru/forum/62-990-1

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Лечение със сол и физиологичен разтвор (от настинка до рак)

  1. Стефан каза:

    Здравейте,

    искрено ви благодаря за прекрасната информация.

    Бъдете здрави 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *