Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква диета да спазваме при суха кожа

Когато мастните жлези на кожата не успяват да образуват достатъчно мазнина /себум/ тя става суха, покрива се с люспи и понякога се възпалява. Сухата кожа се дължи на сравнително ниска активност на мастните жлези. Това състояние може да е наследственно, да се дължи на хормонален дисбаланс или недостиг на хранителни вещества. Непълноценното хранене или диета с ниско съдържание на здравословни храни и с високо съдържание на захар и преработени храни води до намаляване на приема на важни витамини и минерали, които магат да поддържат кожата гладка и еластична.

Храни с високо съдържание на вода и на витамини А и Б, подпомага на кожата да запази оптималните нива на влага. При здравословното хранене трябва да се наблегне на приема на минимум 2 литра вода на ден, както и на храни като лимони, краставици, портокали, мента, плодови сокове. Диетата ви трябва да е богата на плодове, зеленчуци и ядки.

Един добъра диета трябва да включва три основни категории

• На водна основа. Избор плодове и зеленчуци на водна основа за допълнителна хидратация. Тази категория включва храни, като пъпеш, грозде, портокали, целина, краставици, домати и лук.

• Храни богати на витамини А, Б и В. Тези храни са кайсии, ягоди, моркови, боровинки, оранжеви и жълти зеленчуци като тиква и моркови, зелени листни зеленчуци като къдраво зеле и спанак, и продукти от сурово или кисело мляко.

• Храни съдържащи сяра, тъй като те подмладяват кожата.Такива храни са яйца, чесън, аспержи.

За да постигнете добри резултати в борбата със сухата кожа, трябва да избягвате алкохол, кофеин, подсладени безалкохолни напитки, храни с високо съдържание на захар, преработени и пържени храни, както и прекомерната употреба на животински мазнини. Алкохолът, кофеинът и захарта действат, като диуретици и водат до загуба на вода в клетките на кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *