Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направи си сам: крем против дълбоки бръчки и при увиснала кожа

Мечтаете за перфектна кожа на лицето? Скъпият крем на известните марки не ви помага да се отървете от бръчките и възрастовите петна?

крем
Крем с масло от шипки, който всяка жена може да си направи сама

Гарантирано, за предотвратяване на стареенето ще помогне рецептата за този „подмладяващ крем“, създаден на базата на масло от шипка. И онова, което е най-чудесно – можете сами да си го направите сами.

Сигурни сме, че за малък буркан от този невероятно ефективен крем холивудските звезди биха платили стотици долари. Всъщност е лесно да го приготвите у дома, а цената на разходите не надвишава 20-на лева. В допълнение, това е универсален крем, който се бори със стареенето не само на кожата на лицето, но и на шията, както и на деколтето.

Както ще стане ясно малко по-нататък, този крем не се грижи само за естетиката на кожата, но и за нейното здраве.

Как да си направите сами крем против стареене на кожата?

Основната съставка на крема е масло от шипка, което има отлични свойства против стареене. С редовната употреба на продукта ще можете да се отървете от много неприятни проблеми:

– бръчките „пачи крак“ около очите;
– дълбоките назални бръчки;
– прекалена сухота на кожата;
– лющеща се кожа;
– увиснала кожа и други.

Рецептата за крема

За да подготвите това средство против стареене, се нуждаете от 5 прости компонента:

– колд крем за бебешка кожа (2 супени лъжици);
– масло от шипка (10 капки);
– масло от жожоба (5 капки);
– сок от алое (1 супена лъжица);
– Витамин В2 (5 капки).

Всичко това се продава във всяка аптека или здравословен магазин, така че няма да има проблем с намирането на съставки.

Нека обърнем внимание на една от основните съставки в подмладяващия крем, която има и най-голяма ефективност, а именно – маслото от шипка.

Маслото от шипка стяга и подхранва кожата, изсветлява възрастовите петна, изглажда бръчките, насърчава регенерацията и възстановяването на тъканите, а също така защитава кожата от слънчева светлина, вятър, студ и други външни фактори.

В маслото от шипка има витамини А, С, Е, F и каротеноиди и цял списък от мастни киселини, като транс-ретиноева, олеинова, алфа-линоленова и линолова.

Маслото от шипка има нежен оранжев нюанс поради съдържанието на каротеноидни вещества в него. Препоръчително е да използвате истинско масло от шипка и при мазна кожа, тъй като то е „леко“ и няма да даде ефект върху повърхността на кожата, като образува мазен филм. Освен това шипковото масло бързо се абсорбира.

Маслото от шипка няма 100% аналог сред голям списък с масла, защото то включва транс-ретинова киселина. В козметологията тази съставка има широк спектър на приложение – това е борбата срещу акнето и загубата на еластичност и увиснала кожа през годините.

И така, ето и един малко по-подробен списък с кожни проблеми, които маслото от шипка отстранява:

Масло от шипка – незаменимо средство за жените, които скоро са навършили 40 години

1. Маслото от шипка допринася за бързото заздравяване на различни кожни лезии, причинени в допълнение от дефицит на витамини от група А (екзема, неприятни напуквания, образувани в ъглите на устата и др.).

2. Маслото от шипка е ефективно при акне, възпаления и други видове кожни проблеми, причинени от прекомерната работа на мастните жлези. Нормализира производството на себум и помага за почистване на кожата от възпаления.

3. Успешно възстановява липидната бариера на кожата и дава възможност да се справи със следните вредни външни влияния: измръзване, вятър и тежки метали, за съжаление, присъстващи в атмосферата на всеки по-голям град.

4. Ефективно премахва дехидратацията на кожата.

5. Маслото от шипка прави тена сияен и нежен.

6. Повишава еластичността на кожата, като стимулира естествения синтез на колаген с третиноин.

7. Маслото от шипка е препоръчително да се използва при розацея на кожата, защото помага за укрепване на стените на малките съдове.

8. Добре е да се използва при хиперпигментация на кожата, защото изравнява тена и има лек избелващ ефект.

9. Маслото от шипка помага да се изгладят стриите – като профилактика, и след като са се появили.

10. Дерматолозите съветват да се използва и при проблеми със скалпа – пърхот, сърбеж и прекалено мазна коса.

Бебешкият крем е необходим за основа на крема

Маслото от жожоба повишава еластичността и здравината на кожата, облекчава подпухналостта и намалява бръчките по лицето.

Сокът от алое забавя процеса на стареене.

Витамин B2 придава на кожата здрав цвят, овлажнява и я подхранва.

Всички съставки трябва да се смесват до постигане на една съвършена гладкост и да се постави готовата смес в стерилен стъклен съд, за предпочитане да е от тъмно стъкло. Съхранявайте крема в хладилника.

Препоръчва се употребата на продукта всеки ден сутрин и вечер. Резултатът ще бъде забележим след 4 седмици – кожата ще стане по-гладка, сияйна и еластична.

И както вече стана ясно, няма нищо сложно в приготвянето на крема. Онова, което е по-важно – всяка жена ще оцени ефекта от използването му още след първия месец!

Източник: woman.ru

Крем със секрет от охлюв
Крем със секрет от охлюв – изглажда бръчките, премахва старческите петна

Неутрален тоник с екстракт от зелен чай и хиалуронова киселина без алкохол

АКТИВ ХЕРБА регенериращ крем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *