Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 акупресурни точки за лечение на сърдечни болести, гастрит, язва и стрес

Така наречените акупресурни точки, разположени в различни области на ръката, са един вид „бутон за здраве“

акупресурни точки
Акупресурни точки за лечение на различни заболявания

Масажирайки ги, можете да постигнете по-добро здраве и общо състояние на тялото. Но преди всичко, лечебният натиск трябва да се направи правилно.

Знаете ли, че всички хора имат на ръката специални точки, които ще помогнат за ограничаване на болката в различни части на тялото ни?

Какво представлява така наречената биологично активна точка на ръката на човека? При акупресура определени точки на ръката са свързани с части от тялото, които имат най-висока чувствителност. Посочените точки, или по-скоро работата с тях, ще помогне за облекчаване на болката и ще допринесе за подобряване на цялостното здраве.

Точки за акупресура, които помагат за подобряване на здравето

Привържениците на науката рефлексология са убедени, че масажът на тези точки може да бъде от голяма полза. Но на този етап рефлексологията и акупресурата все още не се считат за достатъчно добре проучени практики.

Пред специалистите има още много изследвания и практически открития в областта за намаляване усещането за болка и общо отпускане на тялото.

По-конкретно, има 8 ключови акупресурни точки за натиск върху ръката

Знаейки точното им местоположение и правилно използвайки получената на практика информация, можете да подобрите здравето си и да премахнете цял списък от различни болки. Ето няколко полезни съвета как да намерите точките и да работите с тях.

Сърдечна точка

Как да намерите тази точка? Намира се в сгъвката на китката. По-точно, тази точка е локализирана върху костта в областта между малкия пръст и така наречената гривна на ръката.

Рефлексолозите предполагат, че когато леко натиснете дадена точка, можете да намалите проявите на тревожност, стрес, да се справите с различни нарушения на съня, сърцебиене и дори депресивни симптоми.

Меридиан на тънките черва

Как да намерите тази точка? Точката на тънките черва е локализирана от външната страна на ръката. По-точно, това е областта под малкия пръст.

Специалистите знаят, че натиск в тази точка отслабва болката в шията, ушите и главоболието в тилната област на главата.

Белодробен меридиан

Как да намерите тази точка? Лесно можете да намерите точката на меридиана на белите дробове: тя се простира от края на палеца по задната страна на ръката, завършващ малко под линиите на китката.

Опитайте да плъзнете пръста си по указаната линия. Ако изведнъж почувствате болка, това означава, че имате здравословни проблеми.

Препоръчително е да масажирате леко тези точки, докато не почувствате подобрение в състоянието си. Това действие помага за облекчаване на различни симптоми на обикновената настинка.

Точки на пръстите

Вътрешна точка

Как да я намерите? Тази точка е локализирана на сгъвката на китката. Специалистите съветват да се масажира тази точка с палеца. Тези действия допринасят за подобряване на храносмилането, премахват гаденето и болката в корема.

Външна точка

Как да намерите тази точка? Точката, която китайските специалисти по акупресура наричат „външна порта“, е разположена между двойката сухожилия, които са локализирани върху горната част на ръката. Поставете трите пръста на другата ръка точно над китката. Използвайте пръстите си, за да оказвате натиск върху тази част на ръката. По този начин засилвате работата на имунната система.

Също така, оказвайки натиск върху посочената зона на ръката, ще почувствате силен прилив на енергия.

Точка за натиск върху китката

Как да намерите тази точка? Точката на натиск върху китката логично е разположена точно върху китката. По-конкретно, под основата на малкия пръст.

Рефлексолозите свидетелстват, че систематичния натиск върху областта на китката ще ви развесели и ще ви даде положителни емоции.

Точка на натиск в основата на палеца

 

Как да намерите тази точка? Основата на палеца може да се намери на китката. Нежното стимулиране на посочената точка с пръст улеснява проблемите, свързани с дихателната система и помага да се победят настинките.

Долна точка върху китката

Как да намерите тази точка? Посочената точка е на мястото между палеца и показалеца от външната страна на ръката. Експертите смятат, че натискът върху тази точка намалява вредните проявления на стреса, помага за облекчаване пристъпите на мигрена, зъбобол, мускулно напрежение в раменете и шията.

Акупресура: Как работят точките?

Методът на точките за натиск е включен в областта на практическите въпроси на акупресурата и рефлексологията. Практиката е установила, че най-ефективните точки за натиск върху тялото са именно върху ръцете.

Практикуващите рефлексология смятат, че компетентния допир върху точките на ръцете е мощен начин за активиране и укрепване на здравето на различни части на тялото и вътрешните органи. В края на краищата, известно е, че рефлексологията се е практикувала в културите на Изтока преди хиляди години.

Но на този етап рефлексологията все още не се счита за научно доказан и общоприет начин за изцелението на човека. Това е неинвазивен метод, но и като такъв има някои рискове от редица странични ефекти, свързани конкретно с тези точки.

Ако смятате да укрепите здравето си с помощта на тази практика, тогава не забравяйте, че можете да поверите собственото си тяло само на опитен специалист по рефлексология. Този човек трябва да притежава теоретична база и да има практически положителен опит в тази област.

Посочените акупресурни точки на ръцете е напълно възможно да се стимулират самостоятелно. Но трябва стриктно да се придържате към горните препоръки и внимателно да потърсите точното им местоположение. В противен случай няма да постигнете желания ефект и ще останете разочаровани от този метод.

Какво друго трябва да се помни в това отношение?

Рефлексологията не се счита за отделен раздел от медицината и не може да замени квалифицираната медицинска помощ, ако е необходимо. Затова не трябва да се надявате, че само масажирането на съответните точки на ръцете ще ви избави от различни хронични заболявания. В някои случаи лекарствата просто не могат да бъдат заменени. Акупресурата действа като спомагателно, стимулиращо и поддържащо тонуса средство.

Рефлексологията ще дойде на помощ, ако трябва да се възстановите за кратко време, ако почувствате срив и не искате да приемате различни стимулиращи средства от естествен и медицински характер.

Източник: liveinternet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *