Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОЛКО МЕСО ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАМЕ, ЗА ДА СЕ РАЗМИНЕМ С КАРЦИНОМИТЕ?

Великобритания е от тези страни, които не могат да се пох­валят с изискана национална кухня. Дори може да се каже, че в това отношение англичаните са пълна противоположност на изтънчено­то кулинарно изкуство на близките им съседи – французите.

Обаче същите тези консерва­тивни англичани винаги са обичали месото – всеки е чувал за техните популярни говежди стекове от по половин килограм – тяхно изобре­тение.

Знаете ли какъв шок преживяха преди две седмици милионите жи­тели на Обединеното кралство, когато тяхното здравно минис­терство публикувало своите пре­поръки и предупреждения относно употребата на месо? Англичани­те, любители на тъмната бира и пърженото месо, са заплашени от рак на червата. Затова им препо­ръчват пак да си изяждат този половин килограмов стек, само че не наведнъж, а за една седмица.

Министерството на здраве­опазването във Великобритания публикувало своите препоръки относно употребата на т.нар. червено месо – свинско, говеждо и агнешко. От здравното ведом­ство призовават жителите да ограничат, консумирането на месо и то да бъде не повече от 500 г на седмица.

Първата реакция на милионите любители на тази най-вкусна за тях храна, т.е. месото, била на не­доумение и недоверие. Още повече че само няколко дни преди това били публикувани резултати от изследване на Британската орга­низация по здравословно хранене, които свидетелствали, че сегаш­ното средно ниво на употреба на месо в страната не повишава риска от развитие на рак.

Обаче 17-те учени, подписали призива на здравното минис­терство за вредата от месото, се придържат към друга гледна точка. Те смятат, че препоръч­ваните норми за употреба на месо трябва да се понижат от 90-100 на 70 г на ден, защото 33 на сто от британците наистина изяждат по 100 и повече грама месо на ден. А това значително повишава риска от рак на черва­та, от сърдечносъдови болести и диабет втори тип.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *