ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИЗВАРАТА, ЛИМОНЪТ И БОРОВИНКАТА СА ПОЛЕЗНИ ЗА ЗДРАВИ ОЧИ

Една от причините за развитие на очните заболявания настина е начи­нът на хранене и продуктите, които приемаме. А между другото, има цяла кошница с продукти, които могат да предотвратят очните болести.

Разбира се, на първо място е нужно да се погрижите за това храненето да е комплексно, качествено и балансира­но. Децата с късогледство например трябва да консумират повече извара. Само в нея се съдържат веществата, които укрепват очите и не позволяват на очната ябълка и ретината да се разтягат.

В определена ситуация храненето също си има своите особености: първо, на децата се назначава калций за рас­теж на костите, второ, препоръчват се продукти с богато съдържание на витамин С, такива като лимона и бо­ровинката. За повишаване остротата на зрението са необходими плодове и зеленчуци – много полезни са черната боровинка и морковите – те подобря­ват зрителната функция.

С други думи, необходимо е всичко, което съдържа витамини от групите А, Е, бета-каротин. Дори и абсолютно здравият човек поне веднъж годишно трябва да пие витаминни комплекси за профилактика на очните заболявания, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *