Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога трябва вашата дъщеря да получи ваксината срещу Човешки Папилома Вирус (HPV)?

Съществуват много противоречиви мнения за ваксините и най-вече за тази срещу рака на шийката на матката. Поради тази причина сайтът www.lekuva.net съветва да проучите добре въпроса, преди да решите каквото и да е. С тази поредица от материали целим само да ви информираме и не препоръчваме или агитираме поставянето на таза ваксина.

Центъра по превенция и контрол върху болестите (ЦПКБ) и много други експертни групи препоръчват ваксината да се прилага на момичета на 11 и 12 години. Тя може да бъде поставяна и на момичета и жени между 13 и 26 години, които не са се ваксинирали когато са били по-малки. Ваксината може да се поставя от 9 годишна възраст.

Най-доброто време за вашата дъщеря да получи ваксината е преди тя да стане сексуално активна. Това е защото ваксината действа най-добре когато няма никакъв шанс от инфекция с ЧПВ. Когато ваксината е поставена в този период , тя може да предпази от почти всички инфекции предизвикани от типовете на ЧПВ, за които е предназначена тя.

Какви са ползите от ЧПВ ваксината?

ЧПВ ваксините са тествани на хиляди жени преди да бъдат одобрени за масова употреба и не са открити сериозни странични ефекти. Вие не може да се заразите с ЧПВ от ваксината и в нея няма живак.

Колко трае ефекта от ваксината?

Серията от инжекции предпазва от 2 или 4 типа на ЧПВ за поне 5 години. Все още текат изследвания за точната продължителност на действие. Също така в какви случай може да се постави и 4та инжекция.

Какви са рисковете от ваксинирането срещу ЧПВ?

Някои хора могат да изпитат незначителни странични ефекти като температура или подутина на ръката на мястото на инжектиране, но нито едно не трае дълго. Доктора може да ви помоли да останете в кабинета за около 15 минути след ваксинацията, за да наблюдава за някакви реакции.

Съществуват случаи на по-сериозни проблеми възникнали след ваксинация, но информацията за тях е едностранна и не е доказано, че са в следствие от ваксината.

Как можете да говорите с дъщеря си за ваксината срещу ЧПВ?

Някои родители се притесняват да говорят с малките си дъщери за ваксината срещу ЧПВ, защото си мислят че трябва да говорят и за секс. Истината е че не сте длъжни да говорите с дъщеря си за секс ако не сте готови. При поставянето на тази ваксина дъщеря ви е в такава възраст, в която не може да взима самостоятелни решения за собственото си здраве. Решението е изцяло ваше. Можете да прецените и да не казвате и обяснявате на дъщеря си с какво точно я ваксинирате. В тази възраст (11-12 години) има други ваксини, така че можете да ги направите заедно. Друг вариант е да кажете на детето си, че тази ваксина ще я предпази от рак и други болести по нататък в живота и.

Ако решите да говорите с вашата дъщеря за ЧПВ и за ваксината, това не значи че давате разрешение на детето си да прави секс. Това би могло да бъде полезен урок за безопасния секс и полово предаваните болести. Тази информация ще е полезна за нея, когато порасне и започне да взима самостоятелни решения относно секса.

Вашата дъщеря ще има ли нужда от ПАП тестове (цитонамаски) след ваксинирането?

Въпреки че ваксината предпазва от рак на маточната шийка, вашата дъщеря е препоръчително да си прави редовни изследвания. Това е така защото има няколко типа на ЧПВ, от които ваксината не предпазва. ПАП тестовете откриват клетките, които могат да доведат до рак. Ако тези клетки се открият и лекуват на време, това може да предотврати развитието на рака на шийката на матката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *