ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важна ли е диетата за лечението на Лаймска болест

Лаймската болест се причинява от бактериална инфекция, която е получена в резултат на заразен кърлеж. Лаймска болест предизвиква мускулни болки и кожен обрив, главоболие, повишена температура, прекомерна умора, болки в гърлото, схванат врат, както и инфекция на синусите.

За лечение на Лаймска болест, храната е от първостепенно значение. Все повече здравни специалисти смятат, че имунната система, която работи на сто процента от своя капацитет е в състояни да унищожи Лаймската болест. Диетата за борба с Лаймска болест трябва да включва изобилие от прием на плодове и зеленчуци, тъй като те съдържат много витамини и минерали подсилващи имунната система. На второ място в диетата е много важно приемът на достатъчно количество вода 10-12 чаши на ден. Водата спомага за премахването на токсините и замърсителите от организма. Приемът на витамин А по два пъти на ден също е препоръчителен, защото облекчава симптомите на Лаймската болест. В диетата е добре да се включи и приема на нерафинирана сол. Хора с Лаймска болест трябва да се въздържат от употребата на алкохол, кофеин и тютюневи изделия.

Най- полезни храни, които дабъдат включени в диетата за борба с Лаймската болест са:

• Зърнени – просо, елда, царевица, ориз, леща, зрял фасул.

• Макаронени – кафяв ориз, жито, тестени изделия.

• Зеленчуци – зелен боб, моркови, пъщернак, тиква, карфиол, зеле, аспержи, целина, чесън, краставици, артишок.

• Плодове – лимон, банан, портокал, авокадо, грозде, бадеми, орехи, череши.

• Месо – телешко, биволско, пуйка, пиле.

• Листни зеленчуци – маруля, спанак, кадраво зеле, алабаш.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *