Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога мъжете развиват гинекомастия

Гинекомастията може да започне да се развива в ранно детство, през пубертета, но най-често това става след 50-80 годишна възраст. При подрастващите гинекомастията обикновено преминава от само себе си след 2-3 месеца. Но понякога се изисква лекарска намеса, вкл. хирургична. Но трябва да се различава истинската от лъжливата гинекомастия. В първия случай при мъжете в областта на гърдите се разраства жлезистата тъкан. Това означава, че лъжливата гинекомастия се „лекува“ с банална диета. В повечето случаи заболяването възниква като следствие от хормонални нарушения. Причините могат да бъдат ендокринна патология, прием на лекарства, особено анаболни стероиди, наличие на тумор и т.н.

При хората над 50 години заболяването често е свързано с възрастовото понижаване на секрецията на тестостерона – мъжкия полов хормон. В този случай за лечение се използва заместителна хормонална терапия. Обаче забравете за самостоятелен прием на препарати с тестостерон. Тези лекарства имат противопоказания.

Растението бабини зъби може да стимулира изработването на тестостерона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кога мъжете развиват гинекомастия

  1. Гинекомастия каза:

    Растението „бабини зъби“, също може да стане причина за развитието на гинекомастия. Това растение стимулира тестостерона по индиректен начин. Ако очаквате да вдигнете тестостерона с него и да си излекувате гинекомастията по този начин, най-вероятно няма да имате успех. Нещата с хормоните са доста по-сложни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *