ЗАЩО НОКТИТЕ МИ СЕ ОЦВЕТЯВАТ В ЖЪЛТО?

Здравейте! От известно време по върха на ноктите на краката ми се появява оцветяване в тьмножълто до оранжево. Какви може да бъдат причините за това?

Димитрина Куртева – Смолян

Онихомикозата е често срещащо се заболяване. Потърпебши са ноктите на долните крайници. Жълтеникавите петна по нокътното легло (плочица) са едни от началните симптоми. Постепенно под нокътната тъкан започва образуването и на жълтеникава ронеща се материя. Тя повдига нокътното легло, в резултат на което ноктите може да се забият в кожата. Получава се възпале­ние, което е симбиоза от гъбична и бактериална инфекция. При такава ситуация обикновено болни­ят нокът се маха от хирург. Това не е разрешение на проблема, тъй като и новопоникналият нокът съдържа също гъбични спори, които водят до нова инфекция. Колкото болният нокът е по-заоблен и деформиран, толкова по-продължителен е тера­певтичният процес.

При гъбична инфекция по ноктите се препоръчва хубаво подсушаване на краката след миене и носене на памучни чорапи. Когато тъканта около нокътя е оточна и подута, първо се потиска възпаление­то около нокътя. Прави се баня със студен извлек от смрадлика, към която се прибавя сода за хляб. След като изсъхне, възпаленото място се маже с банеоцин, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “ЗАЩО НОКТИТЕ МИ СЕ ОЦВЕТЯВАТ В ЖЪЛТО?

  1. Pingback: Как да се избавя от гъбичките по ноктите? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *