ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справя с розовия лишей

Розовия лишей е сезонно заболяване

Розовия лишей може да се отнесе към сезонните заболявания, тъй като се среща предимно през пролетта и есента, по-често при жените. Розовите петна ,появяващи се по кожата на торса и крайниците, обикновено са симетрично разположени. Те имат кръгла илии овална форма, най-често в центъра им има вдлъбнатина.
розовия лишейСлед време стават кафяви и се покриват с ципа, която прилича на цигарена кутия. 3-5 дни след появата им центърът     на петното започва да се лющи, а краищата му остават розови. Огнищата на розовия лишей обикновено са разположени паралелно на нервните стволове. Най-обилни са обривите на гърба, раменете, бедрата и страничните повърхности на торса. Ако розовият лишей не се лекува, след 6-8 седмици петната търпят обратното развитие и заболяването приключва без следа.
Внимание!
√ При това заболяване не се препоръчва кожата да се дразни с различни кремове и пасти. Не е добре да се прилагат за лечение раздразващи вещества от типа на катрана или сяра, тъй като от тях болестта само ще прогресира и ще обхване нови зони. Нежелателни са също и водните процедури и ултравиолетовото облъчване.
При неусложнена форма на розов лишей обикновено не се провежда външно лечение. Препоръчва се увредените зони да се предпазат от висока температура и изпотяване, по време на болестта не трябва да се работи в горещи условия, да се използва или синтетично облекло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *