5 билки и подправки, които свалят кръвната захар по естествен начин

Тези растения и подправки са полезни за диабетици и хора с високо съдържание на глюкоза в кръвта

растения за понижаване на кръвна захар
Тук ще ви разкрием 5 билки, които помагат за регулиране на нивата на захар в кръвта

Високата кръвна захар е широко разпространен проблем в днешно време. Причината най-често е прекалената консумация на сладко и неправилни хранителни навици. Повечето хора не са наясно, че в голяма част от храните, които консумират, се съдържат огромни количества захар. Затова е важно да следите нивата на захар в кръвта си регулярно.

Глюкозата се набавя главно от въглехидратите, които консумираме, но тялото има способността да складира и да произвежда глюкоза от мазнини и протеини. Инсулинът се грижи захарта да бъде усвоена от всяка клетка, но когато организмът не отделя достатъчно от хормона, количествата захар се повишават.

Тук ще ви разкрием 5 билки, които помагат за регулиране на нивата на захар в кръвта.

1. Чесън
Веществата в чесъна имат свойството да разширяват кръвоносните съдове. Въпросният ефект от консумацията на чесън помага на организма да абсорбира желязото и захарта по-лесно. Също така действа защитно против свободните радикали в организма и понижава холестерола.

2. Риган
Популярната в Средиземноморието подправка се слави с антибактериалното си действие, а маслото от риган е популярно средство против въшки. Последни изследвания разкриват, че риганът помага също при чревни инфекции и понижава нивата на захар в кръвта.

риган
Риган

3. Канела
Проведени изследвания стигат до извода, че ароматната подправка има свойството да понижава високите нива на глюкоза в кръвта. При хора с диабет тип 2 или резистентност към инсулин пиенето на 1 чаена лъжица на ден подобрява абсорбирането на хормона.

4. Градински чай
Проучване, проведено в Германия, потвърждава, че консумирането му на гладно понижава глюкозата в кръвта. Градинският чай се използва най-често за овкусяване на супи или месо.

5. Карамфил
Карамфилът е известен с аналгетичното, антибактериалното и противовъзпалителното си действие. Масло от подправката се използва при главоболие, зъбобол, кашлица и много други.

Източник: dariknews.bg

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за нормализиране на кръвната захар

Оценете статията
Оценка 5 от 2 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.