СКАНДАЛНО! Гинеколози и педиатри начело в докторския черен списък

Трябва ли да се стига до нечия смърт, за да бъдат взети мерки срещу докторите, които вършат работата си през пръсти, се питат репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (13 брой/ 28.03.2011г.)?

Потърпевши споделят във форумите как бременни са загубили бебетата си, заради лекарска небрежност!

Започваме нова рубрика, посветена на лекарските гафове. В Мрежата от месеци насам ежедневно се обогатява т.нар. Черен списък с имената на лекари, които по един или друг начин са навредили на споделилите опита си.
Тук-там из форумите се срещат и добри думи за доктори, които ще отделим в друга публикация, посветена на Белия списък с лекарски имена.
Вероятно не е изненада, че повечето от посочените грешници – медици са гинеколози и педиатри, тъй като във форумите пишат предимно млади родители. Призоваваме читателите да обогатят имената и в двата списъка с конкретни истории, преживени от тях или техни близки. Може да изпращате сигнали и мнения по темата в полето за коментари.

На няколко места във форумите се среща следното писание от анонимна дама: „Категорично против съм д-р Илиева, (ако не се лъжа така се казваше), акушер в 25-и ДКЦ в София. Когато отидох да ми потвърди, че съм бременна, след обстоен преглед, включително и видеозон, ми заяви: „Не си бременна! Въобразяваш си! Сигурно много ти се иска, но не си. Гади ти се, защото си преяла с грозде!“ Така специалистката всъщност не могла да види очевиден плод, (както се оказало в последствие).
„Мисля да добавя нещо за 25-и ДКЦ, защото го посещавах. Имам само бегли впечатления от д-р Илиева, защото си намерих по-добър лекар. Но братовчедка ми пострада от д-р Кукуряшкова.
НАПРАВИ СПОНТАНЕН АБОРТ В 6-ИЯ МЕСЕЦ
Въпросната лекарка не й взела цитонамазка и съответно не разбрала, че има инфекция, която не позволява развитието на плода. Резултатът е страшен, а лекарката получи мъмрене и пренасочване на пациентите й (в което аз не съм особено убедена). Моля ви, не ходете при нея!!!“, приглася друга млада майка с никнейм „препатилата“.
Д-р Богдан Налбански от Клиниката по патология на бременността в Майчин дом в София също е събрал доста точки „в своя полза“. Ето какво пише потърпевша от него: „Накратко, защо го поставям в черния списък. Приета с кървене в 11 гестационна седмица на бременността. При преглед с вагинален ултразвук ми заяви, че съм си въобразила, че съм бременна. След няколко дни се записах на женска консултация и там ми откриха миома 7 см, не беше забелязал и нея, въпреки че с тия размери трябва да си сляп, за да не я видиш. Къде са професионалистите, за които бях чувала и заради които отидох в тази болница? И защо преглед на бременна, приета по спешност, се извършва 3 дни след приемането?“, продължава с основателните си въпроси жената.
„За този доктор и аз мога да кажа същото. Не става въпрос за мен, а за моя приятелка, но това не ме прави по-малко възмутена от случилото се. Та отива девойката на преглед (5-ти етаж, патологията) бременна в седмия месец и докторът й прави ехографски преглед пред Студентите, които обучава. Обяснява им подробно какво му се привижда. Че

БЕБЕТО Е С ТИПИЧНИ ПРИЗНАЦИ НА ХИДРОЦЕФАЛИЯ, показва им разни сенки и т.н. Като ги чува тези неща, приятелката ми се разплакала, а докторът й казал: „Е, ти разбра ли за какво си говорим?“. На положителния й отговор докторът заявява: „Сега трябва да се предизвика раждане и да се абортира увреденият плод. Прибирай се вкъщи да кажеш на мъжа ти и да решавате, искате ли ненормално дете или не“. Цяла нощ ревали хората. На другия ден решили да се консултират с друг лекар – Мазнейкова. И тя не е безгрешна, но в този случай е помогнала. След прегледа събрала студентите и въпросния доктор с думите: „Как може така да плашите жената. Некадърна работа! Да не може да различите хидроцефалия от бебешки задник“. Явно е сляп този Налбански!!! Да го забранят казвам аз!“, с право е възмутена близката на потърпевшите столичани.
За съжаление негативните писания нямат край във форумите, но сякаш тези срещу гинеколози са „най-трагични”. Друга жена споделя за д-р Антонова от бившата Трета градска болница в София. „Страшно не¬кадърна и груба. Заради нейното безхаберие

ИЗГУБИХ ПЪРВОТО СИ ДЕТЕ В НАЧАЛОТО НА 5-ИЯ МЕСЕЦ от бременността!“, разказва тя.
В прословутия черен списък на видно място се мъдри и името на скандално прочулия се в началото годината д-р Методи Маджунов, специалист по уши-нос-гърло в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Д-р Маджунов успя да затрие 4-годишната Гери след операция от сливици. Дори премиерът и компетентните про-веряващи институции признаха, че е допусната лекарска грешка, а „специалистът“ беше отстранен от работа и му отнеха лекарските права, макар и само за година и половина.
Трябва ли да се стига до нечия смърт, за да бъдат взети мерки срещу докторите, на които явно тази работа вече не им е по вкуса и я вършат през пръсти, задават си риторичен въпрос репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (13 брой/ 28.03.2011г.). Може би беззъбата агенция „Медицински одит“, която уж има за задача да разследва злоупотреби в сектора, ще бъде по-полезна, ако следи писанията на потърпевшите във форумите и проверява споменатите там лекари, а не чака някой да изпрати писмо до шефката на агенцията.

ЧАСТ ОТ ИМЕНАТА В ТРАГИЧНИЯ СПИСЪК

• Д-р Атанасова, АГ- специалст, от Студентска поликлиника в София – изпратено от Папка
• Д-р А. Стоименов – дерматолог от Кожната клиника към Медицинска академия – автор Опосумче
• Д-р Михаил Маджунов (ИСУЛ), уши-нос-гърло Д-р Ангел Илиев – болница „Шейново“-София, изпратено от Деси
• Д-р Анита Вълчанова от бившата „Тина Киркова“ в столицата – автор Marssy
• Д-р Алаиков в Окръжна болница – автор fanimaya
• Д-р Атанас Станев, АГ-клиника, Втора градска болница в София – изпратено от ира79
• Д-р Атанас Мангъров – Първо детско отделение на Инфекциозна болница-София-изпратено от Джуличка
• Д-р Кременлийска – АГ-поликлиниката в кв. „Тракия“-Пловдив
• Д-р Градинаров – гинеколог в Окръжна болница- Варна
• Д-р Матеева – АГ-Русе
• Д-р Богдан Налбански от Майчин дом-София
• Д-р Мазнейкова от частната клиника МБАЛ „Св. София“
• Д-р Жечева от Търговище Д-р Георги Ганчев – хирург от Клиниката по ендокринология в София
• Д-р Емил Кръстев-Неврохирургия-„Пирогов“
• Д-р Константин Узунов-Неврохирургия- „Пирогов“
• Доц. Георги Поптодоров-Неврохирургия- „Пирогов“
• Проф. Стефан Габровски-Неврохирургия „Пирогов“
• Проф. Драган Бобев – Специализирана болница за лечение на детски онкохематологични заболявания-София
• Д-р Въгленова – акушер-гинеколог от Втора градска болница- София
• Д-р Нешева, педиатър, VI ДКЦ, жк „Тракия“, Пловдив
• Д-р Стилянова, джипи, Окръжна болница- Варна
• Д-р Георгиева, детски гастроентеролог, Варна
• Д-р Капинчева, хомеопат, Варна
• Д-р Караилиев, Спешна помощ, гр. Монтана Д-р Мадлен Китанова от болница „Шейново“- София
• Д-р Иван Димитров-АГв 14-и ДКЦ
• Д-р Анелия Барбова – МЦ „Полимед“ и МЦ „Доверие“ – изпратено от luiisi
• Д-р Балтаджиева от Окръжна болница-автор Maria llva
• Д-р Банчева от „Биочек“-изпратено от Albi76
• Д-р Бисеркова, стоматолог с частен кабинет до 25-и ДКЦ- от Marleen
• Д-р Боева-„Пирогов“ – детски педиатър в кърмаческото отделение- изпратено от Desi_2
• Д-р Борислав Кирчев – АГ – автор storm76
• Д-р Бояджиева от МЦ „Полимед“-изпратено от ivanina.z
• Д-р В. Борисова – джипи-114-ти кабинет в 18-и ДКЦ в „Сухата река“, София-изпратено от „ядосана“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 36 до “СКАНДАЛНО! Гинеколози и педиатри начело в докторския черен списък

 1. С. Давидова каза:

  Попълвам черният списък на лекарите – д-р Анна Дашева , доцент по детска кардиология и педиатрия. Като специалист може би е добър и компетентен лекар не мога да коментирам, но отношението й към малките пациенти и техните родители е меко казано отвратително. Когато професията ти изисква да се занимаваш с деца и бебета, трябва да си наясно, че трябва да имаш подход към тях. НЕ МОЖЕ НА БЕБЕ ИЛИ 1-2 ГОДИШНО ДЕТЕ да му крещиш да млъкне и да му викаш лигльо. То не те разбира. Истинският професионалист знае как да постъпи. Да не говорим, че за сумата от 100 лв за преглед и лакомство трябва да му предложи. Искрено съм възмутена

 2. Гост каза:

  Д-р Ангелина Давидкова-Кожухарова-психиатър и психотерапевт от Благоевград.С лекарствата действа на принципа проба-грешка и заради нея много се влоших.При психотерапията въобще не е компетента и говори само общи неща,които всеки ги знае и гледа само да ти вземе парите.Много е алчна.Много обижда и е с голямо самочувствие.

 3. Потърпевша каза:

  Отвратена съм от д-р Виктория Бързачка-офталмолог от Благоевград.Корумпирана,злобна,алчна,нищо неразбираща от медицина.Заради нея щях да загубя зрението си.

 4. Кремена Тодорова каза:

  Аз съм оперирана от др. Ковачев през 2013г във ВМА и нямам думи да изразя благодарността си към него, че успя да ми запази възможността да родя още едно детенце, което вече е факт. Имах тумор на яйчника. Операцията беше лапароскопска и много тежка. Този лекар е уникален оператор. Оперирал е и други мои познати, които го препоръчаха. Единственото, което платих в отдела на самата ВМА, бяха някакви троакари към 700лв, за които проверих в районната здравна каса и те ми отговориха, че тя не заплаща скъпоструващи консумативи , които се използват за операцията. Не ми е взел никакви пари за избор на екип, за самата операция , за упойка, за което му благодаря. Понеже нямам големо възможности, разбира се проверих предварително за тази операция и в другите държавни болници „Майчин дом“, „Шейново“,“ Iаг болница Тина киркова „, дори в Пирогов. Навсякъде искат легално пари за избор на екип от 800 до 1200лв и още за упойката и още за консумативи – ужас. В частните болници цените за мен бяха непосилни. Затова за мен този лекар и тази болница бяха една добра възможност и аз мисля и твърдя че е честен и почтен човек. Докато бях в болницата за една седмица др. Ковачев оперира още над 10 жени с много тежки болести- рак, миоми , някакво свличане на органите. Много работи този човек. И да ви кажа нямаше недоволни от него и екипа му, напротив. Искрено му благодаря от мое име и от името на новородената ми дъщеричка, пък кой каквото ще да пише за него.

 5. 5q каза:

  За АГ-проблеми търсете д-р Ангел Пеев – работи към „Превент“ София (те не работят със Здравната каса), много добър и съвестен гинеколог. Не е шарлатан и с високо его. Няма да Ви прави манипулации на измислени несъществуващи проблеми. Той е и GP и дава нощни смяни и в „Люлин“, където „Превент“ имат филиал. Помогна на моя позната за забременее след лутане 8г. по други гинеколози.Прави цитонамазка, колпоскопия и др. Прегледа преди вереме беше 35 лв., сега колко е, не знам. „Превент“ имат кабинет и на ул.Здраве до І-ва АГ болница, но кабинета за АГ-прегледи е на ул.Боговец 6 (вижте в сайта им КОНТАКТИ). Ето и GSM: 087/7287917 – обадете се да се разберете за кога, кое предварително с него. Човекът е от „старите кучета“,истински доктор.

 6. Ели Стоева каза:

  Това че гинеколога Ковачев е корумпиран нямам съмнение и аз съм потърпевша от самочувствието му без покритие разбирайки го при паралелни консултации си спестих значителна определена от него сума, изненадвам се от“доволни пациенти“ във форумите което ме кара да си мисля че или подхожда селективно или пък сам се защитава зад фалшиви профили!

 7. Ангелина Янакиева каза:

  Др. Иванчева завеждаща патологична бременност и др. Ранчева от болницата на пещерско шосе. Постъпих с лоши резултати от биохимичен скрининг за амнеоцентеза в последните дни в който може да се извърши . Иванчева ме боде два пъти дори не стигна околоплодните води и ме изписаха без да решат проблема и без да се интересуват какво ще правя с резултат 1:5. Нейн колега можеше да ми направи процедурата така и так бях в тяхната болница ,но отказа защото тя му е шеф. Те си усвоиха парите от касата без дори да имат право да правят амнеоцентеза ,а аз отидох в „Селена “ .

 8. десислава каза:

  За д-р. Ковачев от ВМА София искам да кажа само , че той е прекрасен лекар. Два пъти съм лежала в клиниката , като първия път буквално ми спаси живота, много съм му благодарна за което. Не съм платила нито лев с изключение на болничното лекго , което се плаща на каса в болницата , а не на него . Всичко останало ми покри здравната каса. За мен е прекрасен лекар, понякога се държи леко арогантно с момичета , които не обръщат дастатъчно внимание на собстветото им здраве, но това го прави заради тях самите и тяхно добро. Той е човек на който вярвам на 100% . Трудно ми е да повярвам за аборта на черно,но всичко е възможно , възможно е да е истина ,възможно и да не е.

 9. Красимира Донева каза:

  Не ходете при д-р Райна Калпазанова/педиатър/ в Благоевград.Тя е некомпетентна,алчна,вулгарна и бежалостна.Много е зле в диагнозите и в лечението на децата.То и затова има малко деца при нея.

 10. Красимира Донева каза:

  Не ходете при д-р Райна Калпазанова/педиатър/ в Благоевград.Тя е некомпетентна,алчна,вулгарна и бежалостна.Много е зле в диагнозите и в лечението на децата.То и затова има малко деца при нея.

 11. Красимира Донева каза:

  Не ходете при д-р Райна Калпазанова/педиатър/ в Благоевград.Тя е некомпетентна,алчна,вулгарна и бежалостна.Много е зле в диагнозите и в лечението на децата.То и затова има много малко деца при нея.

 12. Деана Михайлова каза:

  Септември месец 2014г. бях оперирана от д-р Ковачев-ВМА.За мен е невероятен професионалист. Толкова много съм му благодарна.Платих си само престоя в болницата.Не ми е поискал никакви пари.Не мога да повярвам, че го наричате корумпиран.

 13. Деана Димова каза:

  Септември месец бях оперирана от д-р Ковачев-ВМА.За мен е невероятен професионалист. Толкова много съм му благодарна.Платих си само престоя в болницата.Не ми е поискал никакви пари.Не мога да повярвам, че го наричате корумпиран.

 14. Нели Райнова каза:

  Никога не се лъжете да отидете при „доктор“ Барбова от Полимед. Тази шарлатанка на всяка втора жена измисля несъществуваща раничка и се започва едно безкрайно горене с някакви киселини и съответно всеки път взима доста пари за „намазването“!!! Ако мислите за здравето си стойте далеч от тази лъжкиня и обирджийка!!!

 15. Недялкова каза:

  Не си лекувайте децата пр доц. д-р Иванка Галева от детска белодробна болница София. Отвратително груба и надменна, нищо неразбираща.

 16. Йоанна каза:

  ППРЕДУПРЕЖДАЖАМ ВСИЧКИ ЖЕНИ!! – „ГИНЕКОЛОГ“ Христо Димитров

  Днес за съжеление бях пациентка на този „лекар“. Не само, че самия кабинет мирише и изглежда супер ужасно то и самия „гинеколог“ е гнусен, а и бих го нарекла касапин!!

  Не мога да повярвам, че този човек все още има право да е „гинеколог“!!!

  Да всички жени внимават, че не само, че могат да се заразят с нещо в тази мръсотия, да търпят ужасни болки по времето на прегледа то още ще се сблъснат с този простак който има смелост да обижда пациентите си!!

  И внимавайте, че когато кажете „СТОП – това боли“, той няма да спре прегледа ако не го отблъснете.

  УЖАС УЖАС УЖАС!!

 17. Вели каза:

  Искам да добавя в този списък д-р Сираков и д-р Кютукчиев/ако правилно съм изписала името му/от Майчин дом София,имах потвърдена диагноза от второ мнение с маточен полип,наложи се спешно да се оперирам,защото започнаха неконтролируеми кръвотечения,обърнах се за помощ към д-р Сираков по телефона,той беше един от медиците който потвърди тази диагноза,беше ми препоръчана хистероскопия,но той ме убеди,че може и чрез кюретаж,тъй като залата с хистероскопа тогава им е била в ремонт,уговорих ден в който да отида,беше ми казал,че няма да има проблем ако отида само с едни общи изселдавния и снимките от ехографа.Отидох в уреченият ден и час,но се оказа,че нищо и никой не знае за мен,започнаха един телефони до Сираков едни неприятни подмятания,че едва ли не идвам като за кафе-сладкарница,не мога да ви опиша как се чувствах този момент и особено когато стигнах до оперативна зала а всъщност нямаше кой да извърши тази маниулация?!!!Звъннах на Сираков,който ми отговори,в този момент,че ако искам да дойде той ,трябва да платя за избор на екип…!!!!Всъщност въпроса беше ,че никой не идваше не само Сираков,докато аз бях в незавидно здравословно състояние…в края ня крайщата дойде негов колега Кютюкчиев,манипулацията бе извършена,но след като завръщайки се обратно в къщи на петият ден направих масивен кръвоизлив и припаднах,се оказа,че всъщност полипите си бяха там,и не бяха премахнати!!Моята гинеколожка понеже аз не съм от София бе озадачена,защото и направи впечатление,че маточната ми лигавица въобще не отговаряше на такава като за след кюретаж!!Трябваше да изчакам половин година,и направих хистероскопия този път успешна в София,но не в Майчин дом!!Убедена съм,че д-р Сираков има много фенки като специалист,но аз лично не съм една от тях,за д-р Кютюкчиев не знам какво да кажа,дано другите жени които оперира или са му пациентки да имат повече късмет от мен!!

 18. Wolfgang Schmidt каза:

  Leute, schenkt bulgarischen Ärzten kein Vertrauen und stellt die auf keinen Fall in Deutschland an!!! Die sind nicht da, um die Menschen zu heilen, sondern um ihnen das Geld aus der Tasche zu ziehen! Bulgarische Ärzte sind miese Betrüger und skrupellose Mörder, die für Geld bereit sind, Menschen mutwillig zu verkrüppeln! Wenn Pirogov nicht geschlossen und umgebaut wird, kann es von Reformen im bulgarischen Gesundheitswesen nicht die Rede sein! Die Orthopäden haben allerlei illegale Mechanismen entwickelt, um durch Terror, Erpressung und Einschüchterung der Patienten Geld von der Krankenkasse abzuzapfen-auf Kosten menschlicher Leben… Wer einmal in dieses Krankenhaus geraten ist-auch wegen der kleinsten Prellung-würde es nie vergessen und um nichts auf der Welt die Schwelle von diesem Krankenhaus wieder betreten! Das ist kein Krankenhaus, sondern ein verbrecherisches Gesindel! Hütet euch vor bulgarischen Ärzten!!!

 19. пациент каза:

  Ако Пирогов не се закрие и не се преобразува, не може да става дума за реформи в здравеопазването!!!

 20. пациент каза:

  p.s.
  Ортопедите в Пирогов с малки изключения са изпечени мошеници, изработили са си твърди схеми за доене на пари и са готови да те осакатят, без да се замислят, само и само да грабнат парите

 21. пациент каза:

  Лекарите от ортопедията на Пирогов не само не заслужават увеличение на заплатите, ами по 100 тояги на ден, че дано да им дойде малко акъл в главата, защото са некадърници, занимават се само с далавери, изнудване, сплашване на пациентите и френетични крясъци. През ум не им минава да лекуват пациенти и единственото, което ги интересува, е да изсмучат незаконно колкото се може повече пари от Здравната Каса. Който веднъж е отишъл да лекува и най-дребното си натъртване в Пирогов, никога няма да го забрави и никога няма да стъпи там повече, разбира се! Това не е болница, а мафиотско сборище! Пък на всичко отгоре и заплатки искали нахалниците-не ги е срам!!!

 22. lenko shterev каза:

  ami az ne moga da komentiram grechkite na injenerite,fizicite,arhitektite,t.n. ima si kompetentni organi ,koito preceniavat.osven tova navsiakade po sveta ima procent uslojnenia nezavisechti ot med.personala,no balgarina razbira ot medicina,futbol i sex

 23. гого каза:

  Относно: Клиника по изгаряния и пластика в Хирургиите(4 етаж) – гр.Пловдив, Спешна хирургия – същата болница известна още като УМБАЛ „Свети Георги”, Спешен детски хирургичен кабинет – същата болница.
  Моята история май не е точно за тук, защото в крайна сметка детето си е живо и здраво, но все пак ще станат ясни някои неща за морала и ценностната система на хората в бяло.
  В понеделник вечерта детето(6г.) се изгори крачето с вряла вода(слава богу участъкът не беше голям). Че го боля много е ясно(половината нощ му стоя крачето в студена вода), а на сутринта във вторник му направиха превръзка в най-обикновена поликлиника. В четвъртък пак и т.к. не работят в събота и неделя ни посъветваха да отидем до Клиника по изгаряния и пластика в УМБАЛ „Свети Георги”, гр.Пловдив. Така и направихме.
  Там за начало ни посрещна доста навъсена санитарка, очевидно учудена, че някой посещава клиниката по това време(събота 11:30), но все пак благоволи да извика доктор. Появи се докторът(млада жена) и като разбра, че сме за превръзка започна да се чуди как да ни отпрати, но накрая, правейки компромис с лекарската и човешката си съвест прие да смени превръзката на детето. Докато траеше процедурата наплю хирурзите от поликлиниката, които бяха превързали детето преди нея, разказа ни колко сме щастливи всички пловдивчани, че имаме клиника по изгаряния(интересно какво правят в останалата България като се изгорят) и колко сме глупави, че не я използваме(напомням, че само преди минути не искаше и да чуе за превръзка). Накратко раната си беше суха и според мен заздравяла. Единственото, което направи беше да я залее с йодасепт, марля, бинт. Написа лист за амбулаторен преглед и аз си помислих, че повече няма да се видим, но тя ни предупреди, да дойдем отново на превръзка в понеделник или вторник в кабинета им(No3) на 1 етаж от 08 до 12.30ч.
  Обяснихме, че работим и няма как да дойдем по това време. Посъветва ни в такъв случай да се качим пак на 4 етаж.
  В понеделник така и направихме. В 17.45(има ни заснети от куп камери в болницата) отидохме в Клиника по изгаряния и пластика в Хирургиите(4 етаж) – гр.Пловдив. Там ни посрещна още по навъсена санитарка, но все пак извика доктор(мъж с дълга кафеникаво-рижава накъдрена коса), който като видя детето и документа, написан от колежката му, каза че НЯМА да ни приеме и толкоз. Посъветва ни да отидем някъде долу по хирургичните кабинети, можело и да ни превържат.
  Отидохме в спешния хирургичен кабинет(етаж 2), обслужващ целия град. От там ни насочиха към спешния детски хирургичен кабинет(No 3, етаж 1), където докторката като чу, че някога сме минавали през клиниката по-изгаряния, реши, че и да иска да ни помогне не може, защото „нямала” необходимите материали(такива имаше в огромни количества, да не говорим, че бинт, марля и йод има всяко семейство).
  Това беше достатъчно да затвърди силно отрицателното ми отношение към лекарското съсловие. За мен е уникално постижение това как здравната система успя да накара трима напълно независими хирурзи(единствено за тях до този момент имах неутрално мнение) в рамките на 20 мин. да откажат да помогнат на 6 годишно дете.
  В къщи се оказа, че има нужда само от марличка и една лепенка.

  Тези нехора са престъпници, търтеи лишени от морал, кърлежи, впили се в държавната баница, които колкото по-бързо се изнесат зад граница, толкова по-бързо ще се повиши здравния статус на Българина.

 24. Благовест каза:

  черен регистър на база осъдителни присъди към медицински лица и болници.

  Избегнато е клеветнечството за всички ,които се притесняват за очерняне на въпросния лекар.
  Всеки може да се обърне към сайта за да изготвим работещ регистър след като държавата не желае!!

  http://spravedlivostbg.com/pages/pages%201.1/health.html

  или участвайте във форум http://spravedlivostbg.com/smf/index.php
  и предлагайте как да се справим с проблема защото не е диничен случай

 25. оки каза:

  ДР. ТАРЕВ УРОЛОГ В ПЛОВДИВ НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО ОСАКАТЯВА ХОРАТА И ВИНАГИ ИСКА ПАРИ ЛЪЖЕЦ

 26. Мария Александрова каза:

  Аз също съм оперирана от д-р Ковачев от ВМА, но мнението ми се различва от гореописаните. Нито ми е искал пари, нито смятам, че е шарлатанин. Напротив, човекът си свърши прекрасно работата. Освен това съм изпращала и свои близки при него, на които също е помогнал, дори в един случай изобщо не е взел пари. Вярно, че е малко „д-р Хаус“, но го предпочитам пред това да ме омайва някой и пак да ми съдере кожата и да ми обърка диагнозата… Но хора разни, истории също… А това с криминалния аборт направо не мога да го повярвам, като в турски сериал. 😀

 27. yana каза:

  Д-р Борислав Кирчев трябва да оглави черния списък.Този „лекар“ се интересува единствено от парите, които ще му платите за „изключително необходимото“ ви и скъпо „лечение“. Признавам, че е много добър психолог и, ако види, че поддавате и му се доверявате ще падне едно продължително и скъпоструващо лечение…Била съм му пациентка преди години, познавам го, „лекувал“ ме е, плащала съм му. Точно затова пиша – за Бога, хора, не ходете при него, без значение с какво се занимава (виждам, че разширява дейността си), той ще ви излъже! Или, ако толкова много желаете той да е вашия гинеколог (ако все още има разрешително да практикува) или вашия карбокситерапевт – задължително искайте и второ мнение, абсолютно задължително!!! Да видим!

 28. Невена каза:

  Аз знам,че Ковачев извърши преди години криминален аборт на моя приятелка против волята и ,под давление и мотивация на родителите и.Момичето е от Велико Търново и преживя изключително драматично случилото се.

 29. Geri каза:

  Кървави пари!Ако „Ковачевци“имат семейства жалко и за тях,какво падение…нямам думи!

 30. Атанасова каза:

  Въпросният Ковачев от Воена болница е по нагъл отколкото може човешкото въображение да възпроизведе.Въпрос на време да го гледаме по „Господари на ефира“и много бих искала да чуя тогава позицията на на отговорните ръководители на ведомството които се правят на слепи и глухи.Как да не ги слагаме под общ знаменател?Долно и гадно е как се спекулира с положение и погазване на клетвите които са дали!

 31. Албена Борисова каза:

  Не съм си и представяла по безочлив корумпиран доктор,който се изживява и началник на отделение!Без да използва държавната ясла този ще умре от глад на свободния пазар!Абсолютен позор за ВМА!

 32. Десислава Васева каза:

  Момичета,д-р Стефан Ковачев е голям шарлатанин.Имах болежки в областта на половите органи.Отидох при него и той ми каза,че имам невероятна инфекция,която овреждала половите пътища..освен това съм имала човешки папилома вирус,но най-стресиращото за мен беше,че имам и огромна 30мм.миома и трябвало да се оперирам скоро при него,но той не работел със здравната каса.И всичко това останови от видеозона до магарето.Взе ми 50 лв.за прегледа.Аз съм на 25 годишна възраст и нещата,които ми каза бяха адски плашещи за мен.Освен това започна да ми казва как можело на такава възраст да водя толкова безразборен начин на живот(имам приятел вече 2 години и не съм излизала с друг мъж през този период от време).След това отидох на стария си гинеколог(,който беше в почивка и за това реших да пробвам с друг гинеколог).Той ми направи цитонамазка и изследвания,но каза,че съм напълно чиста.Д-р Стефан Ковачев искаше да ме оперира само и само да изкара пари,което е нелепо.Не може така да се подиграва с човешкото здраве.Разбрах,че оперирал някаква жена,на която не й казал,че не я е зашил и като се прибрала шяла да почине от кръвоизлив.Нямам думи.Да нямаш доверие на лекари.Повечето са невероятни шарлатани.Аз попаднах на такъв и се опарих.Добре че пожелах да чуя мнението и на друг специалист и да си направя изследвания,защото щаха да ме оперират без да имам здравословен проблем…

 33. Pingback: Закаляването дава на детето здраве! | Лекува нет

 34. Fifon4o каза:

  Вярно е ,че има много нагли и корумпирани доктори, но не разбирам как се поставят такива етикети аз съм пациент на д-р Анита Вълчанова от поне 15 години, родила съм при нея двете си деца и никога не е имало проблем и при ражданията, и при редовните прегледи за диагнози и лечения когато с е наложило.

 35. ivan каза:

  Извинете но Ви води агресията.
  Аз не съм лекар …..Представяте нещата,измерени само с Вашия аршин. Та във Вашия списък са имената на ЛЕКАРИ с голямо Л. Почти всички от Пирогов, а какво да кажем за проф.Бобев- знаете ли на колко болни от рак деца е помогнал.
  Има фантастично добри, има добри, има и не дотам добри лекари. Има нещо-за огромно съжаление- което обединява повечето от тях – КОРУПЦИЯТА. Повечето от тях работят в държавни болници а искат да им се плаща под масата.Лекарският труд е изморителен- напрегнат-отговорен.Но е и добре платен – на общия фон.Зле платени са сестрите и всички под лекаря.Как и защо се позволява тези,които работят в държавно здравно заведение да имат и частни кабинети.Дали няма натиск върху пациента да ги посещават.Дали не им се отказва адекватно лечение в клиниката,за да отидат в частния кабинет,разбира се срещу заплащане.Кой контролира завършилия с 3-ка как лекува, какво прави в частния си кабинет.Може би сте попаднали на такива лекари. Когато оплювате,отсейте зърното от плявата.Има прекрасни лекари.

 36. КСЕНОФОНОВА каза:

  Много съм разочарована от д-р Стефан Тодоров невролог от Варна.След дълго отсъствие се е върнал на работа ,но това не оправдава пренебрежителното му отношение към пациентите, липсата на информация за наличието на лекарства в аптечната мрежа ,страничните им ефекти и дали се съчетават с другите лекарства ,който приема пациента.При изследване с доплер контакният гел попадна в очите на моя близка и той не разреши веднага да се почисти окото въпреки уплахата на пациентката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *