ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Децата над 3-годишна възраст по-леко понасят температурата до 39 градуса

Моля да ме посъветвате как да постъпя . Един педиатър ми препоръча да давам на детето си хапчета за понижаване на температурата, ако тя в прескочила 37,7 градуса, за да не се появят гърчове. Друг ме съветва да не я свалям с хапчета, ако не е надвишила 38 градуса. Моля, дайте ми по-конкретен отговор – кога да сваляме температурата при простуда с хапчета?

Ана Бонева, Монтана

При инфекция температурата акти­визира защитните сили и затова не е це­лесъобразно тя да се сваля с хапчета. По принцип децата над 2-3-годишна възраст понасят температура до 39 градуса, без това да им се отрази особено. Някои обаче страдат и при по-ниска, например 38,5 градуса. Затова е нужно да им се даде хапче, за да не се мъчат.

И още една забележка. Ако сте тръг­нали насила да сваляте температурата на детето, е достатъчно термометъ­рът да покаже един градус по-малко. Детето веднага ще усети облекчение. Не е необходимо да я смъквате до нормална – т.е. 36,5 градуса.

При кърмачетата можете да вземете мерки, когато температурата прескочи 38 градуса. Но имайте предвид, че при тях 37,2-37,3 градуса се смята за нормална.

Отначало опитайте обтриване с оцет.

Освен това можете да напълните найлонови пакетчета до половината с вода, да ги замразите и след това, увити в кърпа, да ги слагате под мишниците на детето. Също и на слабините. Ако това не помогне, тогава използвайте лекар­ства или извикайте лекар, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *