Храни, спиращи развитието на раковите заболявания

Полезни храни срещу рак

Храни срещу рак – какво трябва да знаем?

Никой не знае какво причинява рак, но начин на живот и генетиката могаг да увеличат риска. Така че, най-важното е превенцията. Да не се пуши или пие, да се упражняваме редовно и да се храним правилно. Някои храни също могат да спомогнат за намаляването на риска от ракови заболявания. Ето и някои от тях:

Моркови: Проучванията показват, че бета-каротинът, които се съдържа в морковите може значително да намали риска от рак. Най-доброто съчетание е моркови и ябълки, тъй като и двата продукта са източници на мощни антиоксиданти и действат освежаващо и здравословно.

Рибно олио: Мазните риби като херинга, сьомга и скумрия са богати на хранителни вещества, които намаляват три пъти риска от рак, чрез: Витамин А, Витамин D, и с дълга верига Омега-3.

Плюс това, рибата е много по-здравословен източник на протеини от червеното месо, което може да увеличи риска за рак и сърдечни заболявания. 1000 мг. масло от черен дроб на треска например се равнява на един килограм изядена риба на ден.

храни срещу рак
Някои храни могат да спомогнат за намаляването на риска от ракови заболявания

Тиквените семки: Те са богати на витамин Е, който предпазва клетките на имунната система от образуването на ракови заболявания. Най-добрата рецепта за побеждаване на рака е: сутрин 5 супени лъжици семена от тиква да се поръсят върху соя, тази смес веднага ви дава 200 милиграма витамин Е, от нужните 300-600 на ден.

Червен пипер: Това е един от най-добрите източници на витамин С, който повишава имунната система и помага да се неутрализират токсините. Въпреки че повечето хора свързват витамин С с цитрусови плодове, можете да получите 250 милиграма от него и от червени чушки, а това е близо четри пъти повече отколкото ще получите от един портокал. А комбинацията от червени чушки със сурови броколи в хрупкава салата е двойна защита срещу рак.

Гъби: От векове народната медицина използва гъби за лечение на различни заболявания.

Изследвания от последните 50 години показват, че гъбите са мощно средство за защита от ракови заболявания и засилване на имунната система.

Стридите: Учените са открили, че стридите могат да бъдат особено ефективни при предотвратяване на рак (особено рак на гърдата). Те съдържат церамид, които пречи на развитието на раковите клетки. Доказано е, че церамида убива раковите клетки без да уврежда нормалните.

Домати: Ако ядете до десет пъти в седмицата домати може да намалите риска от рак с до 40%. Доматите предотвратяват появата на рак на белия дроб, шийката на матката и рак на гърдата.

Съставката, която помага за предотвратяването на рак е ликопен, тя се съдържа също в ягодите, моркови и праскови, но в доматите е най-много. Ликопенът е хранително вещество, което е по ефективно когато е термично обработено.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *