ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топлото, а не горещото помага при лечение на мастит

Страдам от мастит, много ме болят гьрдите. Предписаха ми антибиотици, но аз не искам да ги приемам. Засега си налагам зелеви листа, но малко ми помагат и те. Моля да ми отговорите какво да предприема?

Елена Желева, Пазарджик

Маститът е много често усложнение, кое­то възниква при кърме­щите майки. Възпалени­ето започва в резултат на проникване на стафилококова или стрептококова инфекция през напуканите зърна. За профилактика на масти­та след всяко кърмене изцеждайте млякото от гърдите докрай. Праве­те си топли компреси на гърдите – топли, не горещи. Може и със затоплено ленено семе, което да сложите в тор­бички, а също и попарени зелеви листа.

ВНИМАНИЕ

  • При гноен мастит топло­то е противопоказано.
  • Измивайте си гърдите преди кърмене и след това, а пъпките дезинфектирайте с медицински спирт или водка.

Предлагаме и няколко рецепти от народната медицина.

Сложете на котло­на или във фурната една глава лук да се изпече. След това леко охла­дете и настържете на ренде. Наложете 2 чаени лъжички от получена­та кашица на болната гърда, покрийте с цело­фан и закрепете с бинт. Сменете 2-3 пъти според това кога изсъхва кашицата.

Разтворете една супена лъжица готварска сол в чаша гореща вода и натопете трислойна марля, след което нало­жете на болната гърда. Отгоре пак сложете найлон, след това па­мук и закрепете с бинт. Сменяйте превръзката с нова щом изсъхне, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *