ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вълчи апетит: Как да се справите, ако трябва да спазвате лечебен глад

Има ли начин да се отървете от глада, докато сте на диета за корекция на здравето? Може ли с лечебен глад да се постигне загуба на тегло?

лечебен глад
Спазването на режим при лечебен глад може да бъде лесно с тези съвети

Ако поне веднъж сте се придържали към някаква диета, ви е познато постоянното чувство на глад. Много е важно да се научите да правите разлика между физическите и емоционални усещания, свързани с храната.

Как да не загубите контрол над диетата? Как да контролирате апетита си, когато трябва да спазвате лечебен глад? Преди всичко мислете за това, че спазването на лечебен глад не винаги означава пълен отказ от храна. Лечебното гладуване включва в себе си и диети, които имат за цел ограничаване на определени хранителни групи.

Известният автор на книги за здравето, за подмладяването и пречистването на организма Анатолий Маловичко обяснява това в книгата си „Стоп-старение! Битва за жизнь! Долгую и здоровую“, част от която ви представяме днес.

Анатолий Маловичко и неговата книга „Стоп-стареене! Битка за дълъг и здрав живот

Как да се отървете от глада, докато сте на диета?

Така нареченият „вълчи апетит“ особено настървено ни преследва, докато следваме каквато и да е диета. Има няколко прости начина да се отървете от глада, докато спазвате определен хранителен режим.

• Непосредствено преди хранене изпийте бавно на малки глътки една чаша вода.

• Междинните хранения между основните помагат много, но при условие, че ще съдържат минимален брой калории: 1 чаша разреден портокалов сок или билков чай, шепа ядки или сезонен плод по избор.

• Глад, който ви се струва ненаситен, може да бъдете победен, като изядете например 2-3 репички, няколко резена прясна краставица, резен сладък пипер.

• Можете да ядете моркови, зеле, краставица, домат, ябълка. Важно е да намерите за себе си такава „спирачка“, която харесвате и ви е вкусна.

• Създайте своя собствена „система на разсейване“ на вниманието от глада. Това може да бъде работа, четене, решаване на кръстословици, списък със задачи за решаване на домашни проблеми. Останете заети, за да нямате време да поглеждате в хладилника.

• Проучете и се научете да стимулирате акупунктурните точки в продължение на 2-3 минути при остро чувство на глад. Тези точки са няколко и са разположени върху различни части от човешкото тяло.

Точката на глада се намира на трагуса. Това е полукръгло разширение на ушния проход. Стимулацията може да намали чувството на глад и да ограничи апетита. Притеснете внимателно с два пръста (като щипка) в продължение на 2-3 минути.

Таргус (в червено) – точката, която помага при спазването на лечебен глад

И още точки за потискане на апетита

Натиска се точката, която се намира на вдлъбнатината под носа.

Има такава точка и на китките. Тя се намира на сгъвката от вътрешната страна на китката, разположена на една линия с малкия пръст.

Леко притискайте върховете на пръстите на едната ръка с палеца на другата. Преди натиска вдишайте, задръжте въздуха докато трае въздействието. След това издишайте и преминете на следващия пръст.

• Пийте вода (чай или сок) два часа след като сте се нахранили. По време на хранене не се пие нищо.

• Намалете драстично солта и напълно премахнете захарта и сладкото от вашето меню – под всякаква форма.

• За добро утро, на празен стомах изпийте 30 мл. много гореща вода. След това веднага изпийте още една чаша хладка, до приятно топла вода.

• В продължение на седмица всяка сутрин, вместо закуска, яжте 2 стабилни щипки сух цял (необелен) ориз. Дъвчете го бавно и дълго време, поне 100-150 пъти. След това не пийте и не яжте нищо в продължение на 4 часа.

• Вечер – клизма от 2 литра чиста преварена топла вода с добавяне на сок от един лимон.

Сутрин, преди закуска – бягане с ходене в продължение на 30 минути

• Вечер (преди да влезете в банята) – разходете се с бързо темпо поне 20 минути.

• През нощта вместо вода пийте (след банята) инфузия от липов цвят или отвара от корени от коприва или отвара от корени от магданоз.

• През деня пийте чай от джинджифил – има толкова много ползи за здравето, като една от тях (и основна, според много световни учени и диетолози) е, че намалява чувството за глад.

• Веднъж седмично – пълно въздържане от храна (и който може да издържи – и от вода). Такава гладна стачка ще бъде добра почивка за вашия организъм.

Не забравяйте! Нито една диета за пълно намаляване на теглото не дава бързи резултати. Плюс това може да се превърне в наказание, тъй като затлъстелият човек бързо се уморява от нея и следователно килограмите ще се увеличат отново.

Ако сте затлъстели помислете дали няма да е по-добре да спазвате диета за коригиране на затлъстяването на черния дроб, за облекчаване работата на жлъчния мехур или някакъв друг режим, съобразен със здравословния проблем, който имате.

Терапевтична диета за хора със затлъстяване

Ето фрагмент от терапевтична диета за пациенти с наднормено тегло и високо кръвно налягане:

• Ранна сутрин – топла вода.
• Закуска – чай ​​от червена детелина; задушени пресни зеленчуци и малка чаша каша.
• Обяд – постно месо (домашни птици, заек, агнешко) със салата или варени зеленчуци без нишесте и един запечен картоф с кора или тиква с масло.
• Следобедна закуска – малко пресни или печени плодове.
• Вечеря – голямо количество тиквички или зелен боб (жълт или зелен млад боб), или постно месо (както на обяд), или плодова или зеленчукова супа.

Източник: lifehacker.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *