Основен показател за качествен сън е да се чувстваме бодри

Според д-р Ендрю Макалох само 29 на сто от участниците в проведе­ния от него експеримент отговорили, че не се оп­лакват от безсъние. Но и това не означава, че успяват да се наспят както трябва. Просто техният организъм се е приспособил и не изпит­ват дискомфорт нито от недоспиването, нито от нервните пробужда­ния заради будилника.

Така че логично идва въпросът колко трябва да спи човек, за да не повлияе това на здраве­то му? По този въпрос учените не могат да се наредят „под един знаменател“. Но са еди­нодушни в едно – основен показател за качествен сън – това е да се чувст­вате бодри.

Смята се, че на въз­растните са необходи­ми минимум пет часа здрав сън, непрекъсван от нищо. Така човек ще остане здрав. Разбира се, за всеки човек си има индивидулен показател – на някого са достатъчни три часа, на друг и осем са малко, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *