Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвременната медицина поддържа пациента в добро състояние при Паркинсон

Това важи за много хронични болести, а също и за болестта на Паркинсон. Тактиката на лечение на това заболяване включва две основни задачи: пьрво, да се преустанови отмирането на клетките с допамин в главния мозък и втората: да се намалят проявите на болестта. Когато болееш е в началото на своето развитие, на болния пьрво предписват антиоксиданти и витамини в големи дози. Подбират лечебна физкултура и препоръчват физическо натоварване, доколкото е по силите на човека.

По принцип лекарите не бързат с назнача­ването на лекарства. Медицинските препарати се предлагат чак тогава, когато симптомите на заболяването започнат да се проявяват посто­янно, когато на болния му се появят двигателни ограничения, които му пречат да изпълнява професионалните си и битовите си задължения. Медикаментозната терапия е най-разпростране­ният метод за лечение на болестта на Паркинсон. Важно е да знаете, че всеки човек възприема различно един или друг препарат, предписан от лекарите. Затова се изисква определен период от време, за да се подбере подходящото лекарство и да се определи неговата оптимална доза. Увели­чаването или намаляването на тази доза може да предизвика сериозни изменения в симптомите. А това предполага неприятни последствия и услож­нения, затова по никакъв начин не опитвайте да се лекувате самостоятелно.

Така например в ранен стадий от болестта най-често се препоръчват препарати, които се приемат заедно с храната. Те помагат на човека да се справи с прилошаването. В по-късни стадии лекарствата се приемат преди или след ядене. Това не е прищявка, а важно условие, което позволява значително да се подобри действи­ето на препаратите. Защото някои лекарства, използвани при болестта на Паркинсон, могат да бъдат много по-ефикасни, ако попаднат в стомаха заедно с месото или кашкавала. Това се обяснява с факта, че белтъчините, съдържащи се в тези продукти, могат да блокират действието на лекарствените вещества, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *