Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аронията не е подходяща при диабетици

Здравейте! Страдам от захарен диабет Втори тип. Моля да ми отговорите мога ли при моето състояние да употребявам арония? Дали няма противопоказания, ако употребявам плодчета от това растение?

Евелина Попова, Пловдив

Най-ефикасни и по­лезни при захарен диа­бет са билковите смеси, които помагат за пони­жаване нивото на захар в кръвта. В аптеките се предлагат различни варианти. Що се отнася до аронията (черноплодна офика), с тази билка наистина трябва да се внимава. Тя оказва вли­яние на съсирващата система на кръвта. За­това при склонност към образуване на тромби аронията е противо­показана. Ако на болен със захарен диабет му се уморяват краката, най-вероятно това са симптоми на диабетна полиневропатия. Т.е. усложнение на захарния диабет, което най-веро­ятно го имате и вие. Ос­вен бързото уморяване, болният може да усеща парене, „мравчици“ и дори спазми в прасците. В този случай арония­та наистина е не само противопоказана, но и вредна.

ВПРОЧЕМ!

Вие се посъветвайте с ле­куващия лекар да ви предпи­ше таблетки за това състо­яние. Както и такива, които подобряват състоянието на кръвоносните съдове.

А ние ви съветваме да приемате комплекс вита­мини от групата В – по една таблетка 3 пъти на ден в продължение на 2 месеца.

Много полезна за вас е черната боровинка. Залейте с един литър гореща вода 60 г листа от черна боровинка, сло­жете сместа да ври още 10 минути, след това оставете да престои 5-6 часа и прецедете. Приемат се по 1 -2 супени лъжици на ден – от 3 до месеца, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *