Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се проявяват синдромът на Ангелман и синдромът на Турет

Всъщност смехът може да е симп­том на тези два синдрома. Синдро­мът на Ангелман е рядко хромозомно заболяване, което засяга нервната система. Пациентите често се смеят заради повишена стимулация на онези дялове от мозъка, които контролират радостта.

Синдромът на Турет е невробиологично разстройство, което пре­дизвиква тикове и неволни вокални изблици. Хората със синдрома на Турет обикновено не се нуждаят от лечение, ако симптомите не им пречат на всекидневната дейност – например работа или учене.

Лекарствата и психотерапията могат да намалят тези симптоми в състоянието и поведението на пациентите.

И не на последно място, смехът може да бъде симптом на злоупотре­ба с наркотици или някаква химична зависимост. И в двата случая увреде­ната нервна система подава сигнали, вкл. и такива, които предизвикват смях.

Деменцията, чувството на трево­га, страх и безпокойство – тези от­давна познати болестни състояния също могат да предизвикат неволен патологичен смях, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *