ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Латентната хранителна алергия: скрит и опасен враг

Латентната хранителна алергия, наричана още и скрита алергия, представлява опасност, която не бива да се подценява

Латентната хранителна алергия
Латентната хранителна алергия – какви опасности за здравето крие?

Скритите хранителни алергии могат да бъдат причина за инфаркт, наднормено тегло и други здравословни проблеми.

Как да се предпазите и на какво да обърнете специално внимание? Има ли начин, чрез който да предотвратите скритата алергия? Какво представлява пулс-тестът на д-р Артър Кока?

Д-р Том О’Брайън от Детройт разказа историята как дълго време е търсил патолог, който да му помогне да разбере какво е причинило сърдечния удар на баща му. След направената аутопсия патологът не е могъл да разбере какво се случва, тъй като починалият нямал никакви признаци на инфаркт – нивото на холестерола е било абсолютно нормално, а артериите са били почти чисти и достатъчно еластични, което не може да причини смърт.

Д-р Том О’Брайън

След много размисъл д-р Том О’Брайън възстановил хронологията на събитията и стигнал до следното заключение.

Повишеното ниво на хомоцистеин (вид протеин, който се образува от организма) може да провокира инфаркт. И този фактор, в допълнение към образуването на плаки, причинява артериален спазъм.

Увеличаването на нивата на хомоцистеин провокира липса на витамини В.
Намаляването нивото на витамини В в организма често причинява латентна алергия към глутен, по време на което тънките черва се възпаляват и именно в тях протича процесът на усвояване на витамините.

Скритите хранителни алергии – невидим и опасен враг

За да потвърди теорията си, лекарят проверил не само себе си за нивото на витамини от група В, но и близките роднини на баща си. И резултатът беше невероятен – при всички тях нивата на витамин В е било ниско. Според лекаря дефицитът на витамини се наследява.

Латентната хранителна алергия не е основната причина за инфаркт, но във всеки случай се отразява негативно на здравето и провокира появата на излишно тегло

Може би причината за наднорменото тегло и други здравословни проблеми са скритите хранителни алергии.

За съжаление, съвременното медицинско образование не учи бъдещите лекари колко е важно човек да се храни правилно. Освен това, много лекари смятат за необразовани онези свои колеги, които съветват пациентите си да променят обичайната си диета. Днес от лекар може да чуете само предупреждение за непоносимост към лактоза, и нищо повече.

Скритите алергии – как да ги разкрием?

В същото време съвременната хранителна индустрия е насочена към увеличаване на печалбите, а качеството на храната остава на последно място. В крайна сметка, помислете – ако пчелите умрат от химикалите, използвани за обработка на нивите, ще има ли такава храна полза за човешкото тяло?

Водени от здравия разум, става очевидно, че тази или онази храна не е подходяща за всеки човек. И това ви кара да мислите как да откриете скрита хранителна алергия и да се предпазите от неприятни последици, които тя причинява.

Симптоми и признаци на латентна алергия при деца и възрастни

Когато използва продукт, провокиращ алергия към храна, човек може да има замъглено съзнанието. Тази ситуация е особено трагична, защото след изключването на този продукт от диетата, и възвръщането на яснотата на мисленето, човек започва да осъзнава тежките условия, в които мозъкът му работил от достатъчно дълго време.

Артър Ф. Кока

Известният лекар Артър Ф. Кока е разработил безопасен тест, който позволява да се определи с помощта на пулса дали човек има латентна алергия към определен продукт. Тестът не дава 100 процента гаранция, че конкретна храна е фатална за организма, но въпреки това, благодарение на изследването, лекарят успял да открие скритите алергии на жена си и да направи списък на продуктите, които тялото й не може да понася.

Всеки може да направи такъв тест и това е оптималното решение, като се има предвид, че дори скъпите тестове за откриване на непоносимост към определени продукти също не могат да гарантират 100% правилен резултат.

Метод на д-р АРТЪР Ф. КОКА: как да се провери непоносимостта към храна, без да излизате от дома

За да направите това, трябва:

Да намерете място, на което можете да се отпуснете и където няма да се разсейвате от нищо. Легнете за 5 минути, за да стабилизирате биенето на сърцето.

В рамките точно на една минута (не повече и не по-малко), засечете каква е сърдечната ви честота.

След това изяжте един продукт, който смятате, че може да предизвика алергична реакция. 15 минути по-късно отново засечете сърдечната честота, пак за една минута.

Книгата-бестсейлър за пулс-теста на д-р Кока

Ако честотата се увеличи с 20 или повече удара, може да се предположи, че имате латентна алергия към изядения продукт. За да получите по-надежден резултат, изключете този продукт от диетата за 3-4 седмици. След това провокирайте тялото си и яжте този продукт отново.

Диета за изключване и провокация ви позволява да определите наличието на латентна алергия към определени продукти

В продължение на 3-4 седмици, след като сте изключили „подозирания“ продукт от диетата, водете специален дневник, в който ще трябва да споделяте следната информация за себе си:

– ниво на енергия;
– настроение;
– самочувствие;
– работата на храносмилателната система;
– наличието на главоболие и други негативни симптоми.

Трябва да се отбележи, че когато „подозираният“ продукт се въведе отново в диетата, реакцията на тялото може да не настъпи веднага, но в рамките на 72 часа. И всеки отрицателен симптом ще бъде знак, че имате скрита алергия.

Спазвайки диетата на изключване и провокация, можете да предотвратите развитието на инфаркт и да се радвате на един по-спокоен и по-дълъг живот.

Източник: naturalhealthtechniques.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *