Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вече е възможно болестта на Паркинсон да се открие в ранен стадий

В началото симптоми­те са много слабо изразе­ни и затова често ги обяс­няват със стареенето на организма – при много възрастни хора треперят ръцете, а и паметта сла­бее. В някои случаи това действително не е опасно – просто доброкачествен наследствен тремор. Но ако са налице такива ха­рактерни симптоми като ситен тремор на ръцете, забавени и затруднени движения, значително на­маляване на двигателната активност – то тогава не чакайте, а се обърнете към невролог. Иначе за няколко години боледуване можете да се лишите от половината неврони.

Болестта на Паркинсон е хронично невродегенеративно заболяване, което се съпровожда с прогресиращо нарушение на работата, а след това и гибел на невроните.

Болестта най-често се среща при хора над 50- годишна възраст, но първите признаци могат да се проявят и по-рано.

В днешно време съществуват редица дос­товерни диагностични методи за болестта на Паркинсон в най-начални стадии. Разработени са немалко препарати за облекчаване на състояни­ето. Лекарствата се пият цял живот, за да се избегне възобновяването на симптомите. Възмож­на е и операция, при която в областта на мозъка се вкарва специален електрод, който стимулира мозъка с електрически импулси. Всичко това поз­волява значително да се отслабят симптомите на заболяването, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *