Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че отрицателните емоции разболяват

Човек, овладян от отрицателни емоционални крайности, като омраза, страх, сладострастие, ревност, алчност, склонност към хазарт, кражби и др., допуска големи грешки в живота си. Тези прояви могат да се изявят още в детска възраст. Родителите трябва да са особено внимателни и да Вземат мерки за промяна на средата, В която общува детето. Родителска грижа е с нежност и любов последователно и системно да въздействат за премахване на лошите навици на детето. Тези навици са преодолими. Освен възпитателните мерки, добре действа и промяната на хранителния режим. Особено добре действа млечно-плодово-зеленчуковата диета. Месото трябва да се избягва, особено свинско и говеждо, защото превъзбужда нервната система.

Уместно е един ден 6 седмицата да се пият само сокове. Самоконтрол, волева сила и самовнушение допълват преодоляването на тези отрицателни емоционални крайности.

УПРАЖНЕНИЯ ПО СЪЗНАТЕЛНО ПОДДЪРЖАН

ОПТИМИЗЪМ Съзнателният оптимизъм е целенасочено, постоянно поддържане на добро настроение. След пълноценен сън се чувства радост от усета за енергично и бодро тяло. Всеки ден е неповторим, има своята прелест независимо дали времето е слънчево, дъждовно или студено. Необходимо е просто човек да види и оцени това. Независимо от всички житейски несгоди човек може сам да си създава добро настроение. Просто трябва да търси и открива малките радости в живота, да се стреми да създава и поддържа доброто си настро­ение през целия ден.

ПРИРОДОСЪОБРАЗНИЯТ РИТЪМ НА ЖИВОТ НИ

ПАЗИ ЗДРАВИ И БОДРИ Природосъобразният ритъм на живот предвижда активна творческа трудова дейност без преумора. Но изисква и достатъчно нощен сън за възстановяване, както и задължителна всеки­дневна почивка за възвръщане на работоспособността. Ритъмът на активния човешки живот е разпределен по следния начин: 8 часа труд, 8 часа почивка и 8 часа нощен сън. В част от часовете за почивка занимаващите се с умствен труд могат да наваксат необходимото физическо натоварване чрез активно движение. Физическите работници в тази почивка могат да релаксират, като в част от свободното си бреме си изберат интелектуални и духовни дейности, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *