ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изгубих си обонянието – какво да предприема?

От 5 години насам забелязах, че започнах да губя обонянието си. В болницата ми поставиха диагноза аносмия. И ми обясниха, че това състояние е провокирано от изкривяване на носовата преграда и простудите. Предписаха ми прасковено масло за капване в носа, а също и да си впръсквам лекарство с морска вода. Не ми помогна.

Гинка Матева, Монтана

Аносмията може да възникне по най-различни при­чини. Възможно е да е следствие от прекаран остър ринит или синузит. А също и усложнение на неврит на обонятелния нерв.

До тук посочихме по-добрите варианти. Но вие трябва да Вземете мерки, защото точно тази липса на обоняние може да се окаже първи сигнал за разви­тие на опасни заболявания – тумор или болестта на Паркинсон. Затова настоявайте пак дави изследват. Но тъй като във вашия случай загубата на обоняние е установена – това е нарушение на проходимостта на въздуха заради изкривената преградка, най-добре би било да се подложите на хирургична операция и всичко ще си дойде на мястото, съветват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Изгубих си обонянието – какво да предприема?

  1. Pingback: Обонянието има сложен механизъм | Витаголд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *