Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашно лечение на запек

Използвайте домашно лечение на запек

За запек баба имаше винаги готова тинктура от чеснов лук. Сами можете да си я направете: 250 г скилидки чесън се счукват и се заливат с 1 литър ракия (60%). В добре затворена бутилка от тъмно стъкло престоява до прозореца 14 дни. След това се прецежда. При необходимост се вземат по 10 или 20 капки от тази тинктура.

запек
Употребата на чесън при запек

В една стара семейна книга намерих следната рецепта:5 сушени сливи престояват във вода за през нощта и на другия ден се изяждат заедно с 1 супена лъжица ленено семе. В повечето случаи въздействието им е бързо.

По вкусен от рициново масло, което естествено е по ефикасно, е зехтинът. Пийте всяка сутрин на гладно по 1 супена лъжица зехтин с няколко капки лимонов сок.

Направете си спомагащо храносмилането лакомство, настържете една ябълка и я смесете със 100 г извара, добавете една чаена лъжичка подсладено мляко. Изяжте преди лягане.

От десетилетия е известно ефикасното възбуждащо действие на трънката върху червата. От цвета и листата на трънката може да се приготви запарка от ,която да се пият по 2 чаши на ден. Много вкусен и добър е за храносмилането и мармаладът от трънка. Ето рецептата на моята баба: плодовете се накисват в студена вода и се оставят да омекнат рез нощта. Изцеждат се и се поставят в тенджера с една четвърт литър бяло вино, както и една осма вода за килограм плодове. При постоянно разбъркване се сваряват, докато омекнат. След това се пасират през сито и отново се сваряват с 350 г захар.

Една ефикасна рецепта на моята пра баба за добро храносмилане е чай от синя жлъчка от нея на обяд и вечер по 1 чаша, половин час преди хранене.

Мой познат препоръчва срещу запек чай от исоп, от който пиел 2 пъти на ден по 1 чаша.

През лятото аз предпочитам дръжките на листа от рабарбар (ядлив ревен) за улесняване на храносмилането. Една купичка компот от него като десерт с положителност възбужда червата.

За да се справите с мъчителния запек има и други натурални методи, каквато е рецептата на проф. д-р Петър Манолов, основата изцяло на природни продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *