Домашно лечение на астма

Едно често използвано от мен домашно средство е пресен сок от кромид лук с малко счукан небет шекер. На всеки час се взема по 1 супена лъжица от този сок.

Баба ми разказа как веднъж баща й успявал да облекчи астмата си в студени влажни дни през зимата, като пушел като пушел в лулата си татул! Можете да намерите в аптеките астматични цигари.

Майка профилактично получаваше от баба кашлица от моркови. Ако искате да си я направете сами, нарежете на ситно почистени моркови и ги задушете в малко вода. Пасирайте ги през сито и ги подсладете с малко мед. Най добре е да се изяде преди лягане.

При пристъп от астма седнете в удобно кресло и се облегнете.

Ето още едно домашно средство на една моя леля против бронхит: в сока от 3 лимона вечерта се накисват пълна шепа магданоз и 2 чаени лъжички мед. На следващата сутрин се взема настойка от мляко, с 1 чаена лъжичка.

Отхрачващо действа чесънът. С него успешно са се лекували нашите предци. Счукайте финно 2 скилидки чисън и добавете към тях една супена лжица мед. Консумирайте този пастет 3 пъти дневно продължително време.

Ако професията ви е такава, че миризмата на чесън би притеснявала околните, смесете настърган хрян с 4 пъти повече ябълков компот. От този компот се взема 4 пъти дневно по 1 чаена лъжичка. Секретът се освобождава а скоро изчезва и продължителната кашлица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *