БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Онасна ли е саркоидозата на белите дробове?

Много ви моля да помогнете на сина ми. Той вече е 29 години с диагноза саркоидоза и множествени огнища в белите дробове. Лекарят ни успокоява – казва, че това не е злокачествено заболяване. Синът ни води здравословен начин на живот, не пие, не пуши има си хобава работа и семейство. И сега изведнъж тази лоша болест. Наистина ли това не е раково заболяване? Моля да бъдете откровени и да ни кажете истината, колкото и горчива да е тя. Благодарим предварително.

Таня Танева, Русе

Най-често болестта се открива при профилак­тични прегледи или в период на лечение на бронхита. Причините не са точно известни, но повечето специ­алисти приемат саркоидозата за заболяване, свър­зано със стресове и нарушения в имунната система. Такива болести на белите дробове като пнемвония, туберкулоза, рак, пневмосклероза, саркоидоза, най- често възникват при хора, които не желаят или се страхуват да дишат с пълна гръд. Някакви мисли и емоции буквално им пречат да дишат спокойно.

Болните от саркоидоза по принцип са много от­говорни хора, затова натрупват нервност в себе си и нямат спокойствие и хармония в душата си. Защо- то отговорният човек винаги се стреми да изпълни всичко педантично правилно. Все едно че изкачват планински връх – трудно и вредно, но целта трябва да бъде постигната. При такова напрежение възниква срив в имунната система и стресът силно удря по белите дробове, те стават негова открита мишена. Първо се успокойте и не се паникьосвайте. А вашият син трябва да се научи да приема живота с любов и радост, а не само с тежка работа. Трябва да умее да си почива. Това не е толкова трудно за постигане.

Посещавайте редовно лекуващия лекар, за да ви изследва. Избягвайте прекалено силните емоции, гледайте да не се простудявате, пазете се много от остри респираторни вирусни инфекции, от грип, пневмония, бронхит. При такива заболявания се влошава работата на черния дроб и бъбреците, те предизвикват застойни явления в белите дробове, а може да се присъедини и зараза. А това е лошо, защото именно тя често е причина за обострянето на болестта.

Нека вашият син се заеме е някакъв спорт, по-често да се разхожда, да се движи. И да се храни с по-простичка храна, рационално и навреме. Полезни са билките, коцто прочистват червата и насищат организма с полезни бактерии. Така се повишава иму­нитетът. Нека се облива с вода, а през лятото да не пропуска възможността да се къпе в откритите водоеми, басейни, в морето. Всичко това ще заси­ли обмяната в тъканите и ще повиши имунитета. Полезни са баните с билкови настойки от мента, маточина, брезови клонки, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Онасна ли е саркоидозата на белите дробове?

  1. Pingback: Как се появява саркоидозата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *