Народни лекове срещу жълтата гостенка

Най-важно за предпазване от тази коварна инфекция е да се откажете от вредните навици, както и да наблегнете на пълноценната почивка и хранене. И, разбира се, да не Пренебрегвате личната хигиена.

Всички знаем, че това е инфекциозно заболяване, предизвикано от микобакплерията. Ще припомним първите признаци, за да не пропуснете важния момент: постоянна обща слабост, повишена умора; понижаване на апетита и забележимо от­слабване, задух при физическо натоварване, непостоянни болки в гръдния кош; кашлица с отделяне на храчки, а понякога и жилчици кръв. Тази кашлица не преминава цели три седмици.

Профилактиката на туберкулозата започва още от родилния дом, където на бебето се поставя съответната вак­сина. След това, на 6-7-годишна възраст се извършва реваксинация. А в училище постоянно се прави проба Манту. Ако тя се окаже положителна, детето се изследва и се назначава профилактично лечение.

НАРЕД С ЕФИКАСНОТО МЕДИЦИНСКО ЛЕЧЕНИЕ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ ШИРОК

СПЕКТЪР ОТ НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

Почти всички те са ни изпратени от наши читатели и съответно съгласувани с нашите консултанти.

Трепетликата помага при туберку­лоза на белите дробове, тя е нужна и по­лезна в народната медицина. Настойка и отвара от трепетликови пъпки са много добро средство при това заболяване. Залейте една супена лъжица смляна кора или пъпкти от растението с една чаша вода. Сместа ври един час на парна баня, прецежда се и се пие от нея по 1 -2 супени лъжици три пъти на ден.

Краве масло и прополис могат дори да излекуват туберкулозата. Сложете на слаб огън един килограм краве масло до­като се разтопи и леко заври, след това добавете 150 г настърган на ситно ренде прополис и разбъркайте добре. Бъркайте докато се разтвори. След това прецеде­те през марля, разлейте в бурканчета и дръжте в хладилника. Приемайте от ле­чебната смес по една чаена лъжичка два пъти на ден един час преди ядене, с вода. Изяжте докрай вашето лекарство и ще почувствате огромно облекчение.

Сложете 40 г корени от черен оман в един литър горещо мляко и поставете съда със сместа във фурната за 6-7 часа, но да не се стига до кипване. Бавно. При туберкулоза се пие по една супена лъжица три пъти на ден.

На първо място следва да обърнете внимание на храненето. Във вашето меню трябва да преобладават яйче­ният жълтък, месото, мазнините, мозъкът, хайверът, медът, маслото, млякото, особено козето. Полезно е да ядете лук, чесън, овесена каша, круши, къпина, цвекло, зеле. Предлагаме й едно оздравително упражнение; запалете свещ и я поставете на един метър от устата си, след което се опитайте да я загасите. Хубаво за вас е всеки ден да цепите дърва на чист въздух, а може да имитирате това действие в ста­ята си. За вас е най-полезен чистият горски въздух, особено сред хвойнови дървета. И още: смесете 200 г топена свинска мас, мед, краве масло и какао и сложете в алуминиева тенджера на ба­вен огън. Разбърквайте, докато всичко се разтопи. Охладената смес се пази в стъклен буркан на тъмно прохладно място. Добавяйте от тази смес по една чаена лъжичка в една чаша горещо мляко и пийте три пъти на ден.

Измийте с преварена вода и изчисте­те от кората 12 лимона, след това ги размачкайте с ръцете си до еднородна маса. Сложете в двулитров буркан пет пресни кокоши яйца, като предварител­но добре сте ги измили и изтрили със спирт. Добавете размачканите лимони, покрийте буркана с книжна салфетка и поставете на тъмно място. След 10 дни прецедете и залейте с качествен коняк. Оставете за още едно денонощие. Преди употреба разклащайте. Пийте по една супена лъжица 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Смесете в равни части една чаша сок от черна ряпа с мед. Оставете за 10 дни на тъмно прохладно място. Пийте три пъти на ден по 50 мл 30 минути преди ядене.

Известно е, че под въздействието на фитонцидите на лука туберкулозните пръчици загиват за пет минути, а ако 4-5 минути подъвчете чесън, в устната кухина ще загинат всички микроби и ви­руси. Изследвания показват, че’препара­тите на основата на чесъна се оказват по-ефикасни от новите антибиотици. Лечението с чесън и лук при микробните вирусни заболявания на белите дробове е най-добре да се провежда с инхалации. Нарежете на части няколко скилидки чесън, завържете в бинт и сложете в ноздрите си за 20-30 минути. Така може­те и да поспите, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *