Червеното вино лекува всички болести, освен алкохолизма

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Лечебните свойства на виното получиха все­общо признание – и то не днес или вчера, а от столетия и дори хилядо­летия насам.

Безспорно, за най-полезно се смята черве­ното вино. Ненапразно французите казват, че червеното вино лекува всички болести, освен… алкохолизма. Обаче по никакъв начин не трябва да се злоупотребява с винотерапията.

За да се установи степента на ефикас­ност на червеното вино или другите спиртни на­питки, изследователите провели анализи в реално време, в което взели участие 13 доброволци.

Съгласно резулта­ти от ново изследване, една чаша червено вино помага за подобряване на кръвообращението.

Тук е мястото да припомним, че приемът на големи количества алкохол може да пре» дизвика пряко проти­воположен ефект върху сърцето. А такива сил­ни напитки като брен- ди, коняк, водка, ракия, джин и други-тях ги изключете от менюто или поне избягвайте употребата им.

Специалистите твърдят, че дори само 10-20 мл концентриран алкохол на ден може съ­ществено да увеличи риска от инфаркт и сте­нокардия.

ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ ОКАЗВА НЕ АЛКОХОЛЪТ ВЪВ ВИНОТО, А МИКРОДО3ИТЕ ХИМИЧНИ ВЕЩЕСТВА И СЪЕДИНЕНИЯ

Те са повече от шест­стотин. Тези вещества са ефикасно средство при язвена болест на стомаха, при болестта на Алцхаймер, при ув­реждане на зрението от катаракта и други болести.

Виното може да ока­же благотворно влияние само при всекидневна употреба – смятат ав­торитетни кардиолози и диетолози от света.

Анкета сред населе­нието показва, че ниво­то на сърдечносъдовите заболявания в някои евро­пейски страни, където редовно се употребява червено вино, е значи­телно по-ниско.

По-рано канадски уче­ни установили, че при­емът на червено вино оказва положителен ефект върху венците. Трябва да отбележим, че възпалението възник­ва като следствие от защитата на организма от болестотворните бактерии. Но в резул­тат на тази защитна реакция се образуват множество молекули от свободни радикали. Те на свой ред притежават висока реактивност и често предизвикват ув­реждания на клетките в различни тъкани от чо­вешкия организъм, вкл. в и клетките на венците.

ВПРОЧЕМ!

„Получените от нас данни показват, че виното може да действа като ефикасен антибактериален препа­рат, убиващ бактериите стрептококи и инфекциите на горните дихателни пъ­тища“, – казва проф. Габриела Гацани. Тя добавя, че „виното е прекрасна напитка със за­бележителен вкус. То се съче­тава с яденото и е прието да се пие в компания. Но това не означава, че можете да спре­те да чистите зъбите си“, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *