Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува неврит с народни средства: съвет на лекаря

Неврит е възпалителен процес, който засяга периферните нерви. Невритът може да се развие поради травма, интоксикация на тялото и инфекция

неврит
Може ли неврит да се лекува със средствата на народната медицина?

Болезненият неврит настъпва и поради нарушено кръвоснабдяване на периферния нерв, патологични промени в метаболизма и хипотермия.

Невритът е възпалителен процес, който засяга периферните нерви. Има няколко разновидности: лицев неврит, медианен неврит, бедрен неврит, радиален неврит и неврит на седалищния нерв. Заболяването може да се лекува с редица народни средства. Ето как да използвате някои от тях. Съветът е на руският остеопат д-р Евдокимов*.

Причини за възникване

Невритът може да се локализира на място, което е пострадало от травма. Понякога интоксикацията на тялото също е причина за това болезнено усещане. Заболяването възниква и при налична инфекция, нарушено кръвоснабдяване на периферните нерви, патологични промени в метаболизма и измръзване.

Често невритът се проявява като усложнение на редица заболявания, като остеохондроза, отит, полиомиелит.

Признаци на проявление

Симптомите са: болка, изтръпване, нарушена двигателна функция, промени в мускулния тонус и рефлексите. Мястото на симптомите на неврита зависи от местоположението на засегнатия нерв и областта, която той инервира.

Следователно, при неврит може да се наблюдава:

– трудности при опит за вдигане на ръка или крак.
– затруднено огъване в лакътя, ръката, глезена и коляното.
– промяна в силата на рефлекторния отговор при външен стимул.
– хипотрофия или атрофия на пръстите и пръстите на краката, изтръпване.

Алтернативно лечение на неврит

1. Смесете по 50 мл. от следните готови тинктури: маточина, глог, божур, невен. Добавете 25 мл. тинктура от мента към сместа. Овкусете с мед. Така приготвената смес се взима по една непълна чаена лъжичка, вечер, преди сън. Трябва да има няколко месечна пауза между всеки от курсовете на лечение. Общо трябва да преминете 4 курса на лечение.

2. Чай от розови листенца (супена лъжица нарязани листенца се залива с вряла вода). Пийте по една чаша след всяко хранене в продължение на три седмици.

3. Загряване на мястото на възпалението на периферния нерв с помощта на торбичка, напълнена със смес от морска сол и пясък. След като се затопли добре, се слага върху засегнатата област. Не е желателно да излизате навън след процедурата. В продължение на няколко часа е добре да останете на сухо и топло място. Внимавайте как нагрявате торбичката, за да не си причините изгаряния.

4. Може да се използва мумио под формата на разтвор или крем, с който да се обработва засегнатото място. Мумиото е естествена, природна смес, която съдържа органични и неорганични вещества. Това, подобно на смола вещество, много добре се разтваря във вода. Неорганичната част съдържа повече от 50 химични елемента, в т.ч над 30 редки микроелемента (кобалт, селен, ванадий и дори злато).

5. Лосиони и компреси от смачкани листа живовлек, накиснати във вряща вода, се прилагат върху засегнатата област.

6. Ленено семе, задушено с вряла вода

Колкото по-гъст и концентриран е полученият разтвор, толкова по-бързо се облекчава болката.

7. Ако прикрепите лист от прясно зеле към възпаленото място, болката отшумява.

8. Инфузия от подбел, приемана по супена лъжица 6 пъти на ден също помага при неврит.

9. Зелен чай с мента или маточина, приет преди лягане.

10. Маточина и риган се смесват в равни количества. Една супена лъжица от сместа се залива с 500 мл. вряла вода. Разделете на пет приема, без значение дали се пие преди или след хранене. Този чай е противопоказан при бременност.

11. При неврит използвайте цветовете на детелината, запарени с вряла вода в продължение на 30 минути. Приемайте по половин чаша 3-4 пъти на ден.

12. Инфузията от корен на валериана е ефективно средство за лечение на невралгия и неврит

13. Чай, направен от плодовете на глога е отлично средство за лечение на неврит. Тази напитка има седативен и благоприятен ефект върху функционирането на сърдечно-съдовата система.

Александър Евдокимов

14. Етеричните масла, съдържащи екстракти от жълт кантарион, мащерка и дребноцветна върбовка са много ефективни при лечение на неврит и невралгии с различна локализация.

15. Може да се използват различни масла (като масло от мента или масло с чили, както и мазила с ментол), които дразнят засегнатата област, като по този начин подобряват притока на кръв. В допълнение, те имат противовъзпалителни и аналгетични ефекти.

*Александър Евдокимов е лекар остеопат, невролог, експерт в различни здравни предавания, които се излъчват по руската телевизия.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *