Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Семената от копър са отлично природно лекарство срещу безсъние и болки в бъбреците

Семената от копър се използват в народната медицина за лечение на редица различни заболявания

семената от копър
Марва Оганян знае колко полезни са семената от копър

При бъбречнокаменна болест – като ефективен диуретик, при настинки и силна кашлица – като добро отхрачващо средство.

Кърмещите майки трябва да пият отвара от семена от копър, която увеличава лактацията перфектно. За малките деца „водата от копър“ помага при колики и болка в корема.

В случай на очни заболявания, като конюнктивит, ирит и др., измиването с инфузия от тези семена е много ефективно. На хората, страдащи от ниско кръвно налягане, не се препоръчва да използват вътрешно инфузии и отвари от семена от копър.

Рецептите, които ви предлагаме днес, са от книгата на Марва Оганян „Златни рецепти за натуропатия“

84-годишната Марва Оганян, която се радва на отлично здраве е био-терапевт. Лечителката, която предпочита билките пред лекарствата е доктор на медицинските науки и биохимик. Повече от 50 годи и е събирала, изучавала и прилагала рецепти с билки от народната медицина.

Като човек, отдаден на науката, Марва Оганян е изучила някои особености в използването и съчетанието на билките. Тя е автор на „Справочник на практикуващия лекар“ и „Златните правила на природната медицина“, върху която е работила в продължение на дълги години. Марва Оганян, която в България е известна и като Руската Лидия Ковачева непрекъснато говори за естествените методи на лечение, като използването на билкови чайове и отвари, закаляване и планински туризъм.

Семена от копър при безсъние

За тази рецепта ще са ви нужни 50 грама семена от копър и хубаво домашно червено вино. Смесете семената с виното и сложете на котлона да кипне, като преди това сте комбинирали виното и семената в подходящ съд. Охладете и изсипете в непрозрачна стъклена бутилка. При нервни разстройства с нарушение на съня приемайте вечер преди сън по една супена лъжица от полученото лекарство.

Лечебна вода за бебета

Изсипете чаена лъжичка семена от копър в чаша вряла вода и ги оставете да се варят под капак за час. Прецедете горещия бульон през чиста кърпа и охладете. Съхранявайте водата от копър в хладилника. При детски метеоризъм и колики давайте на бебето или малкото дете по една чаена лъжичка не повече от три пъти на ден.

Семената от копър помагат при много заболявания

Стабилно кръвно и чисти кръвоносни съдове с отвара от семената на копър

Смесете две чаени лъжички счукани семена от копър и половин литър вряла вода, оставете за десет минути да се накиснат, доведете до кипене и прецедете през чиста марля.

Съхранявайте в запечатана бутилка, така че ценните етерични масла да не се изпарят. Вземете от тази отвара половин чаена чаша три пъти на ден преди хранене. Този лечебен бульон ще облекчи главоболието, ще разшири съдовете на сърцето и мозъка и перфектно ще намали кръвното налягане.

При нощно напикаване

Варете една лъжица счукани семена ot копър с чаша чиста вода и захлупвайки съда настоявайте три часа под плътно затворен капак. Изпийте цялата порция от готовата инфузия преди лягане. Еднократната доза за деца трябва да бъде точно три пъти по-малка от тази за възрастни. Курсът на лечение с това природно лекарство е от пет дни до една седмица.

За цялостно укрепване на организма

Смесете равно количество листа от касис, семена от копър, сушени ябълки, листа от малини, шишарки от хмел.

Смелете всичко на прах. Изсипете една супена лъжица от сместа в чаена чаша гореща вода и кипете на слаб огън за няколко минути.

Прецедете охладения чай, изцедете добре билките през чиста марля. Взимайте отварата сутрин на празен стомах и преди лягане вечер. Този лечебен бульон е отличен начин за подмладяване и укрепване на цялото тяло.

Чай за всеки ден и при всеки повод

Тези пет билкови комбинации може да се ползват всеки ден, особено сега, когато времето е нестабилно и температурите играят с 10-15 градуса разлика.

1. Мента, риган, дива роза, семена от копър, дафинов лист.

2. Листа от живовлек, мента, равнец, семена от копър.

3. Мащерка, лайка, мента, листа от малина.

4. Листа от касис, малини, червени боровинки, плодове от боровинки.

5. Лайка, невен, жълт кантарион и семена от копър.

Източник: www.anews.com

ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *