Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Гейбриел Казънс: Лечение на артрит, подагра, артроза и радикулит с куркума!

Куркума за ставите – това е истинско спасение. Действайки самостоятелно или в комбинация с други полезни продукти тази популярна подправка носи много ползи за здравето

Подправката куркума е едно от най-полезните природни лекарства

Гейбриел Казънс нарича куркумата „естествен аспирин“.

Д-р Гейбриел Казънс отдавна е известен в средите на суровоядството и лечението с природни средства. Той придоби популярност сред широката публика след излизането на филма му, озаглавен „Лечение на диабет за 30 дни“. В някои от следващите ни статии ще ви запознаем с този изключително ефикасен метод за лечение на диабет.

Д-р Гейбриел Казънс

Документалният филм показва как група хора със затлъстяване и диабет напълно спират да приемат лекарства, и след месец диета, която се състои предимно от сурова храна, и под наблюдението на д-р Казънс успяват да се справят с метаболитното заболяване.

В България е издадена книгата „Съзнателно хранене“, чиито автор е Гейбриел Казънс.

Преди да кажем, че куркумата е просто подправка, трябва да е ясно, че тя е дезинфектант, и има противовъзпалителен, хемостатичен и успокояващ ефект. И в някои случаи действа по-добре от хапчетата, които се продават в аптеката.

Куркума за ставите е нещо повече от лекарство. Действайки самостоятелно или в комбинация с други полезни продукти (мляко, мед, джинджифил), тя блокира синдромите на болката и предотвратява прогресията на болестите, като напълно премахва възпалението в организма.

Куркума за лечение на ставите: рецепти и препоръки от д-р Гейбриел Казънс

Преди употреба изсушените корени на растението трябва да се загреят в масло или мазнина – за да се активират полезните вещества (най-важното от които е куркумин). Същото се отнася и за прахообразната куркума – той трябва да се накисва за няколко минути в слънчогледово или всяко друго масло, като му се добави малко черен пипер.

Внимание! Представените рецепти с куркума за стави се препоръчва да се използват само след одобрението на лекар.

Златното мляко е едно от най-ефективните средства за лечение на засегнатите стави:

Съставки:

– куркума (2 супени лъжици);
– прясно мляко (чаша);
– вода (чаша);
– мед и зехтин (по 1 чаена лъжичка)
– една-две щипки черен пипер

Получаване:

1. Залейте куркумата и черния пипер с вода и варете на слаб огън за 10 минути, като разбърквате постоянно. Трябва да се получи гъста паста.

2. Охладете сместа, прехвърлете в стъклен съд и сложете в хладилника. Срокът на годност на пастата от куркума е 1 месец.

3. Загрейте млякото без да заври и добавете към него 1 чаена лъжичка паста от куркума. Медът и зехтинът могат да се добавят към напитката за подобряване на вкусовите качества.

„Златно“ мляко с куркума

Внимание! Тази напитка с куркума (известна още и като „златно мляко“) се приема не повече от 40 дни – сутрин или преди сън. За една календарна година се препоръчва провеждането на не повече от два курса.

С джинджифил

Рецепта номер 1. Направете лечебна смес от куркума (на прах), нарязан корен от джинджифил и мед. Всички съставки са в равни части. Приемайте лекарството 3 пъти на ден, по половин чаена лъжичка преди хранене.

Рецепта номер 2. Смесете жълтата подправка (1 чаена лъжичка), нарязания джинджифил (2 чаени лъжички) и прахообразния лютив червен пипер (0,5 чаена лъжичка къри). Разредете съставките с горчично масло (масло от два вида синапени семена), като предварително го загреете. Трябва да се получи смес с консистенцията на каша. Поставя се върху памук или марля и се прилага върху засегнатата област. Отстранява се след 2-3 часа.

С кефир

Кефирните рецепти с куркума за стави помагат в 9 от 10 случая.

Компоненти: вряща вода – 0,5 литра; черен насипен чай – 4 супени лъжици; парче корен от джинджифил – 1 см; кефир – 0,5 литра; куркума – 2 супени лъжици; канела – щипка; мед – 1 супена лъжица.

Изсипете врящата вода върху чая, куркумата, джинджифила и канелата, охладете инфузията и едва след това добавете към нея кефира и меда. Смесете всичко добре и го приемайте веднъж на ден – наведнъж сутрин или през целия ден. Продължителността на лечението е 2 седмици.

Чай с куркума

Куркумата може да се консумира и под формата на чай. За да го приготвите, 0,5 чаена лъжичка от подправката изсипете в чаша гореща вода. Добавете мед (1 чаена лъжичка) към чая и пийте сутрин или вечер в продължение на 14 дни.

Противовъзпалителни компреси

Рецепта номер 1

Състав: куркума – 1 чаена лъжичка; нарязан корен от джинджифил – 0,5 чаена лъжичка; натурален мед – 2 супени лъжици.

Смесете всички съставки, за да се получи нещо като паста. Сложете сместа върху чиста марля или кърпа и прикрепете към зоната, в която има възпаление, за 2 часа. Увийте отгоре с топъл шал.

Компресите с куркума трябва да се правят ежедневно.

Рецепта номер 2. Състав: куркума – 1 чаена лъжичка; кафе (едросмляно) – 2 супени лъжици; канела и морска сол – по 1 чаена лъжичка; зехтин – 1 супена лъжица. Преди да започнете процедурата, масажирайте засегнатата зона. Поставете сместа на мястото, превзето от възпалението, и покрийте с марля, а след това с топъл шал.

Продължителността на времето, през което се прави компреса е 2 часа.

Внимание! Процедурите за компресиране трябва да се провеждат веднъж на ден в продължение на 8-10 дни.

Противопоказания

Въпреки невероятния терапевтичен ефект, д-р Гейбриел Казънс предупреждава, че рецептите с куркума за стави имат противопоказания. Те се дължат на силната биологична активност на подправките. Ето защо се препоръчва предварително да се консултирате със специалист.

Куркумата не е разрешена:

– при жлъчно-каменни заболявания, тъй като може да провокира движение на камъните и това да блокира жлъчните пътища;

– при тенденция към алергии и индивидуална непоносимост към куркума;

– бременни жени и кърмачки (разрешено да се използва в малки количества);

– при хора със склонност към кървене – подправката разрежда кръвта;

– хора, подготвящи се за операция.

Източник: priroda-znaet.ru

куркума капсули
Куркума капсули, произведени в Германия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *