Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коя е билковата комбинация, която помага при зависимост от алкохола?

Към днешна дата няма общоприето определение за алкохолизъм. Но има един основен проблем, който засяга много хора от различни възрастови и социални групи – зависимост към алкохола

Винаги е време да се справите със своята зависимост към алкохола. Сега вече има и как!

Наличието на зависимост към алкохола не винаги означава, че човекът е алкохолик. Но, това може да има много и отрицателни ефекти, не само за здравето на зависимия, но и за неговата социална и обществена реализация. Проблемите с алкохола не се ограничават само до проблема на отделната личност, която е развила зависимост. Те засягат и неговото семейство.

В ежедневието терминът „алкохолизъм“ означава прекомерната употреба на алкохол и е синоним на понятието пиянство. Според определението на Световната здравна организация (СЗО) „алкохолизъм е всяка форма на консумация на алкохол, която надвишава традиционната, приета норма или надхвърля социалните навици на дадено общество.

Според определението, прието в медицината, „алкохолизмът е заболяване, определено от патологично привличане към алкохола (т.е. възниква психическа и физическа зависимост), развитие на симптоми на отнемане при спиране на употребата на алкохол, а в напреднали случаи – нарушение на вътрешните органи, нервната система и умствена деградация.“

Класификация на консумацията на алкохол

В зависимост от консумацията на алкохолни напитки се разграничават следните групи:

– Осъзнат отказ от консумацията на алкохолни напитки.
– Рядко консумиране на алкохолни напитки (само по празници и семейни тържества), средно не повече от веднъж месечно, в малки количества (няколко чаши вино или силни алкохолни напитки).
– Умерено консумиране на алкохолни напитки (1-3 пъти месечно, но не по-често от 1 път на седмица), в малки количества. Консумиране на алкохол в случаите, които са социално оправдани (празници, семейни традиции, срещи с приятели). Без асоциални действия.
– Злоупотребяващите с алкохол, които включват: пияници – често пият алкохол, няколко пъти седмично, в големи количества, причината за пиене няма социални обяснения („за компания“, „без причина“, „мога и пия“ и т.н.) д.). Алкохолните напитки се пият на произволни места, при опиянение от алкохола се наблюдава лошо поведение (семейни конфликти, отсъствия, нарушаване на обществения ред), понякога може да има неконтролируемо желание за алкохол.
– Лица с първоначални признаци на алкохолизъм (умствена зависимост от приема на алкохол, загуба на контрол върху количеството алкохол, което се употребява, повишена поносимост към алкохола).
– Лица с тежки признаци на алкохолизъм, когато към физическата зависимост от алкохола се присъединява и психическа зависимост.

Днес по-често се използва термина „хроничен алкохолизъм“ („алкохолна болест“), отколкото „пиянство“.

Можем да кажем, че алкохолизмът е комбинация от патологични промени, които настъпват в организма под влияние на продължителна прекомерна консумация на алкохол.

Алкохолизмът и пиянството са различни етапи на злоупотребата с алкохол. Най-често, когато става дума за злоупотреба с алкохол, те означават пиянство. Пиенето на алкохол, от своя страна, е причина за алкохолизъм.

Митове за алкохола

Разпространението на алкохолизма се насърчава от така наречените алкохолни митове, т.е. илюзорни представи, които оправдават употребата на алкохол.

Първият мит: алкохолиците са тези, които пият евтини напитки всеки ден (но това не е така, защото формите на алкохолизъм са различни).

Вторият мит: пиенето е неприятно за другите, но като цяло не е много опасно за здравето (това също не отговаря на истината, тъй като алкохолът принадлежи към групата на рисковите фактори за заболявания на черния дроб и органите на сърдечно-съдовата система, белодробна туберкулоза, хроничен бронхит, панкреатит и стомашна язва, формиране на психологическа и биохимична зависимост, интелектуална и психическа деградация).

Третият мит: само тези, които имат вродена склонност към това, стават алкохолици (но това изобщо не е необходимо, тъй като има случаи на развитие на алкохолизъм при деца на родители, които не пият).

Четвъртият мит: без алкохол е невъзможно да се празнуват повечето събития от човешкия живот и т.н.

Причини, които формират зависимост от алкохола

Наред с алкохолните митове са уместни следните причини, които обикновено действат едновременно:

Биологични: в 30-40% от случаите алкохолизмът се развива поради наследствено предразположение. Ако единият от родителите е алкохолик, тогава вероятността от развитие на хроничен алкохолизъм при децата е 50%, ако и двамата родители са алкохолици, тогава вероятността е 75%;

Психологически: типът на личността до голяма степен определя пристрастяването към алкохола. По-често хората със слаба воля и липса на инициатива са обект на алкохолизъм. Психогенните травми често водят до алкохолизъм, когато човек не може да се справи с определени неприятности и намира утеха в избягването на реалността, като пие алкохол

Социални: следване на традициите, преобладаващи в семейството и заобикалящото ни общество, ниско културно ниво (включително липсата на култура на консумация на алкохол), липса на свободно време, чувство за безнадеждност на социалния статус и невъзможност да се промени нещо в живота на хората;

Социално-икономически: продажбата на алкохолни напитки във всички страни носи милиарди долари доход (у нас доходите от продажбата на алкохолни напитки представляват съществена част от държавния бюджет).

Последствия от зависимостта към алкохола

Последиците от алкохолизма могат да бъдат:

Медицински: алкохолът води до увреждане на органи като черен дроб (5-то място сред другите причини за смърт). Централната нервна система (ЦНС) (алкохолна енцефалопатия, алкохолни психози, полиневрит и др.). Рискът от остър инфаркт на миокарда и остър цереброваскуларен инцидент се увеличава, туберкулоза на белите дробове и рак на белия дроб. Хроничният бронхит прогресира на фона на злоупотребата с алкохол. Родителският алкохолизъм води до раждането на нездравословно потомство с вродени дефекти и заболявания, увеличаване на детската смъртност и др.

Социални: алкохолизмът води до увеличаване на престъпността, увеличаване на заболеваемостта, инвалидността, смъртността, тоест до намаляване на здравните показатели на населението и увеличаване на нараняванията.

Социално-икономически: намалената работоспособност в резултат от въздействието на злоупотребата с алкохол върху здравето води до материални и икономически вреди за обществото, намалена производителност на труда и др.

Как да се справим с алкохолната зависимост?

Зависимост от алкохола развиват хора от различни социални групи

Както показва опитът, забранителните мерки в борбата срещу алкохолизма често са неефективни. Организацията на борбата срещу алкохолизма трябва да се основава на принципите на убеждаването, формирането на здравословен начин на живот, преодоляване на митовете за алкохола, дейността на правителството и др.

Но, преди всичко, зависимият от алкохола човек трябва да има силата сам да признае пред себе си, че има проблем с алкохола. Тогава мерките, които се взимат за ограничаване на алкохолната зависимост ще имат много по-мощен ефект.

В борбата с алкохолната зависимост помага билкова комбинация, доказала силата си в хиляди случаи на хора, които са преодолели зависимостта си към алкохола с нейна помощ

[box type=“shadow“ ]Ефективното съчетание на лечебните билки е разработка на проф. д-р Петър Манолов – специалист в областта на клиничната медицина, фармакологията и фитотерапията. Билките са комбинирани под формата на хранителна добавка – АЛКОГАРД.

АЛКОГАРД съдържа екстракти от кудзу корен (Pueraria lobata), овес (Arena sativa), салеп (Orchis Maculata), червена боровинка (Vaccinium myrtillus) и ехинацея (Echinacea purpurea).

АЛКОГАРД предоставя високо съдържание на изофлавони, гликозиди, ензими, витамини и други биологично активни вещества. Всички те съдействат за поддържане на нормалните функции на черния дроб, сърдечно-съдовата система и цялостната жизненост на организма.

Редовният прием на АЛКОГАРД ще доведе до отказване от алкохола. Комбинацията от билките предизвиква непоносимост към алкохола, до която се достига чрез постепенно намаляване на дозата.

Ефектът от АЛКОГАРД се усеща още след третата опаковка, и остава дълготраен, ако хранителната добавка се използва като превенция на зависимостта към алкохола дори и тогава, когато е налице дълговременен отказ от прием на спиртни напитки или бира и вино. Това означава, че препоръчително да се правят временни курсове на терапия с АЛКОГАРД тогава, когато човек започне да усеща слабост или податливост към алкохолните напитки. Има сведения на хора, които са се справили с алкохолната зависимост, дори и след дългогодишна злоупотреба с алкохол.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Освен комбинацията от билки, която ефективно помага за отказване на алкохола, мерките за предотвратяване на пиянството и алкохолизма трябва да бъдат разделени на специфични и неспецифични (косвени)

Специфичната превенция включва мерки, насочени пряко към намаляване на консумацията на алкохол: формиране на общественото мнение, здравно образование, ограничаване на времето за продажба на алкохолни напитки, възрастовата граница на продажбата на алкохолни напитки, административни мерки (глоби, лишаване от допълнителни листа, бонуси и др.).

Непреки мерки за превенция влияят косвено на консумацията на алкохол. Те включват отношение към формирането на здравословен начин на живот, повишаване нивото на благосъстояние и култура, образование и др.

Източник: okbhmao.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *