Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стойте далеч от тези хора – съсипват здравето ви!

Мрънкащите хора могат да повлияят негативно върху здравословното ви състояние

Хора, които постоянно мърморят, съсипват здравето на околните. Вероятно всеки един от нас го е изпитвал на собствен гръб – след като е имал разговор с мрънкало, човек се чувства изтощен и без никаква енергия. Това не само че е изключително досадно, но и вредно за здравето.

здравето ви
Мрънкащите хора съсипват здравето ви

Изследване, направено от Джесика Хълингър, потвърждава негативното въздействие на неприятните разговори както върху самите мърморещи, така и върху другите. Освен рязко влошаване на настроението, се наблюдават и здравословни проблеми.

Според същото проучване всеки човек може да спре да се вайка, за да заживее по-щастлив и спокоен живот.

„Когато се оплакваме, мозъкът ни веднага произвежда хормони на стреса. Те съсипват нервните връзки в онези участъци, които са отговорни за разрешаване на проблеми и др. когнитивни функции“, отблелязва Хълънгър.

Джесика съветва да се дистанцираме от хората, които постоянно се оплакват от нещо, за да останем здрави и щастливи. Ако пък самите вие обичате да мрънкате, следете редовно поведението си.

„Винаги се опитвайте да преобразувате оплакванията си в градивни решения на проблемите. Ако започнете да се оплаквате, добавете „но“ с положителен знак, за да се упражните съзнателно на оптимизъм. Това ще ви донесе здраве, щастие и ще ви избави от редица досадни оплаквания като главоболие например.

Източник: Обекти, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *