Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕЛИДЕЛ / ELIDEL

Съдържа пимекролимус, средноверижни триглицериди, олеилов алкохол, пропиленгликол, стеарилов алкохол, цетилов алкохол, моно- и ди- глицериди, натриев цетостеарил сулфат, бензилов алкохол, безводна лимонена киселина, натриев хидроксид, вода

Предназначение

ЕЛИДЕЛ е лечебен крем – средство за локално външно приложение при екзема/ атопичен дерматит, в лека до умерена форма. Приложението неутрализира основни симптоми като сърбеж и зачервяване. Редовното прилагане на продукта намалява риска от прогресия на заболяването.

Как се прилага

Лечебният крем се нанася на тънък слой, чрез внимателно втриване, само върху проблемната зона на кожата. Това се прави два пъти – обикновено сутрин и вечер, след измиване и подсушаване. След нанасянето на крема може да се положат овлажняващи средства, но не бива известно време да се взема душ или да се излиза на слънце.

При случайно предозиране излишното количество се премахва. Ако е пропусната апликация, кремът се полага при първа възможност или се изчаква до времето на следващото полагане.

Продължителността на прилагане трябва да бъде определена от дерматолог. Ако в продължение на 6 седмици не настъпи подобрение, лекуващият може да предложи алтернатива.

Възможни нежелани ефекти

При правилно прилагане този продукт обикновено не дава странични ефекти. Възможно е пациентът да почувства локален дискомфорт, леко зачервяване и сърбеж. Симптомите са в лека форма и обикновено – преходни, свързани с началото на терапията.

В по-редки случаи са възможни сериозни алергични реакции като обриви и упорит сърбеж, оток на лицето, устните и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, подуване на крайниците, зачервяване на кожата, поява на червени белези по тялото и пр.

Съобщавано е също за парене и затопляне в мястото на прилагане; за вторични кожни инфекции от рода на фоликулит; локална болка, подуване, бодежи, сухота и лющене; за промени в цвета на кожата. Има информация и за поява на бактериални или вирусни инфекции – импетиго, херпес, циреи и брадавици.

Има редки данни за поява на злокачествени образувания на кожата и лимфните възли.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕЛИДЕЛ не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.
Този продукт е предназначен само за случаите на атопичен дерматит. Продукт за локално външно приложение; да се избягва попадане в носа, устата и очите; не се полага върху лигавици, инфектирана кожа, проявен херпес, открити рани. Необходима е индивидуална оценка за безопасно прилагане в случаите, когато пациентът вече има диагностицирано злокачествено кожно заболяване.

Не се използва за лечението на деца под двегодишна възраст; противопоказан при бременност; не се препоръчва при кърмене – особено ако кожният проблем е в зоната на гърдите.

Да се избягва употребата на алкохол при лечение с този продукт – възможни са интензивни кожни реакции от рода на зачервяване и раздразнение.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на продукта, които да са причинили тежки негативни ефекти върху здравето на пациент. Препоръчително е да се избягват апликации след скорошно полагане на ваксини, при терапии с ултравиолетова светлина или прилагане на имуносупресивни медикаменти от рода на циклоспорин.

__

Усреднена цена в аптеките – 32 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *