Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 симптома, които сигнализират за чернодробно заболяване

Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете консултация с лекар

черен дроб
Черният дроб изчиства тялото от вредни вещества

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той изпълнява множество функции, които са жизненоважни, а заболяването му може бързо да завърши фатално.

Съставили сме списък с 8 признака, които сигнализират за чернодробни проблеми. При наличието на някой от тях потърсете консултация с медицинско лице.

1.Пожълтяване на кожата и очите
У нас е по-познато като жълтеница. Жълтеницата е често срещана при бебетата, но при тях е нормално. При възрастен човек обаче, пожълтяването на кожата и очите сочи към сериозен проблем с черния дроб. Жълтият цвят се дължи на невъзможността на черния дроб да премахне веществото билирубин. То се натрупва в тъканите и от там идва жълтеникавият цвят на кожата и очите.

2.Липса на енергия
Не става въпрос за мързел или нежелание за ставане понеделник сутрин, а за тежка психическа и физическа умора, постоянно желание за сън и чувство на апатия през целия ден. При това състояние е наложително да се консултирате с лекар дори и да не е свързано с черния дроб.

3.Подуване на корема
Подуване на глезените, краката и корема означават, че тялото ви задържа течности. Задържането на течности в тялото често е свързано с нарушена функция на черния дроб.

4.Рязко отслабване и загуба на апетит
Ако свалите 10% от теглото си, без да спазвате диета или да спортувате с тази цел, трябва да се консултирате с медицинско лице. Загубата на апетит и рязкото сваляне на килограми без видима причина са сигурен индикатор за здравословен проблем.

5.Появата на мрежести вени
Появата на мрежести вени по краката е нормално, но появата им по лицето, тялото, ръцете и врата сигнализира за проблем с черния дроб. Мрежестите вени са тъмни в центъра и се разширяват подобно на паяжина.

6.Излизат ви повече синини
Обработката на протеините се забавя при заболял черен дроб. Затова при хората с чернодробни проблеми кръвта се съсирва по-трудно и синините се появяват по-лесно.

7.Потъмняване на урината
Нормално е урината ви да е по-тъмна сутрин, защото сте се дехидратирали през нощта, но ако е по-тъмна през целия ден, дори когато сте пили достатъчно течности, може да е индикация за увреден черен дроб. По-тъмният й цвят идва от невъзможността на черния дроб да преработни ненужния билирубин.

8.Чести сърбежи
При невъзможност на черния дроб да се справи с токсините, често започват да се появяват сърбежи по цялото тяло. Те са по-натрапчиви и дълготрайни от нормалните.

Източник: www.365novini.com

Ако страдате от чернодробно заболяване ви препоръчваме БЯЛ ТРЪН. Хранителната добавка БЯЛ ТРЪН е детоксикант №1, познат от народната медицина и лечебните практики. За повече информация се обадете на тел: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

бял трън
Помага при чернодробни и жлъчни заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *