ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои стойности на кръвното налягане са най-опасни?

Кръвното налягане е от важните критерии за общото здравословно състояние

кръвно налягане
Високото кръвно повишава риска от сърдечно-съдови заболявания с 30%

Медицинските лица са на мнение, че лесната процедура по измерване на кръвното е основна при търсене на първоизточника при много заболявания.

Прието е, че нормата за кръвното е 120 на 80, но от друга страна много специалисти не са съгласни с това твърдение. Стойностите на кръвното са индивидуални за всеки човек и също така зависят много от вътрешни и външни фактори.

Най-важният фактор за това какво ще покаже апаратът за кръвно е възрастта. Казано в цифри, за хората от 16 до 20-годишна възраст се счита за нормално кръвното налягане да варира от 120 на 80 до 100 на 70.

За хората от 20 до 40-годишна възраст приемливите стойности са от 130 на 80 до 120 на 70. Всички по-високи стойности са опасни за здравето.

От 40 до 60-годишна възраст се приема, че нормата е до 140 на 90, а при хората над 60 се покачва до около 150 на 90. На тази възраст е жизненоважно кръвното налягане да се следи редовно.

Високото кръвно повишава риска от сърдечно-съдови заболявания с 30% . Всеки диагностициран с високо кръвно има 7 пъти по-голяма вероятност да получи инсулт. При хора, стадащи от повишено кръвно налягане, има 4 пъти по-голяма вероятност да развият коронарна болест на сърцето.

Причините за високото кръвно налягане невинаги са свързани с възрастта.

Хипертонията може да бъде вследствие на фамилна обремененост, ако имате много роднини, страдащи от високо кръвно. Друг фактор е наднорменото тегло – то увеличава риска от хипертония до 5 пъти. Също така причини за хипертония могат да бъдат редовното пиене на алкохол, тютюнопушенето, липсата на физическа активност и други.

Специалистите казват също, че ниското кръвно налягане не е по-малко опасно. При пациенти с ниско кръвно налягане качеството на живот често е по-лошо от това при пациенти с хипертония.

Източник: standartnews.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *