Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИЗИКЛИН / EASYCLEAN

Съдържа натриев дихидроген фосфат дихидрат, динатриев хидроген фосфат додекахидрат, натриев метил парахидроксибензоат, вода

Предназначение

ИЗИКЛИН е медицинско изделие за клизма; стерилна опаковка с накрайник плюс готов разтвор в оптимален обем. Обикновено се прилага в случаи на тежка констипация, причинена от втвърдяване на фекалната маса. Подходящо за прочистване на чревния тракт в долната му зона, ако за пациента предстоят инструментални изследвания там.

Изделието е за еднократна употреба.

Как се приема

Съдържанието на флакона се въвежда ректално след затоплянето му до телесната температура; това става на водна баня или като се подържи близо до тялото. Пациентът трябва да легне странично наляво, със свити към гърдите колена. Накрайникът на опаковката се въвежда в ректума, като предварително се намазва с лубрикант. Съдържанието се изстисква бавно докрай. При тази манипулация пациентът не трябва да усеща болка; ако това се случи, процедурата се прекратява.

След като клизмата бъде изпълнена, пациентът трябва да остане в същата поза до позивите за дефекация – те обикновено настъпват 5 до 15 минути по-късно.

Такава клизма може да се изпълнява само веднъж на ден, а по лекарска препоръка – веднъж дневно в продължение на седмица. По преценка на лекуващия процедурите могат да се удължат до 14 дни.

Възможни нежелани ефекти

Изделието за еднократна употреба обикновено постига очаквания резултат; процедурата няма негативни последици при спазване на първоначалните препоръки. Възможни са проблеми при прилагане повече от един път дневно и за срок, по-дълъг от две седмици. Регистрираните странични ефекти се отнасят до нарушения на водно-солевия баланс, диария, намален обем на кръвта, ацидоза, загуба на костно вещество във връзка с настъпваща хипокалциемия.

Пациенти са сигнализирали за негативни усещания като раздразнение на ректума, кървене, подуване, регистрирани са случаи на пробив и некроза на тъкани. При продължително прилагане са възможни симптоми като отпадналост, дехидратация, болки в костите, загуба на телесно тегло.

Ако въведеният разтвор не подейства в рамките на половин час или ако отделените впоследствие фекалии съдържат кръв, задължително трябва да се потърси медицинска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този продукт не се прилага при алергия към някоя от съставките на разтвора.

Противопоказан при деца под 16-годишна възраст, бременни и кърмачки.

Не се използва при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност, високи нива на фосфати или натрий в кръвта, ниски стойности на калий или калций, при болест на Адисон, чревни аномалии и чревна непроходимост, застойна сърдечна недостатъчност, перфорация на черво, остър колит, мегаколон, асцит, отслабена чревна перисталтика.

Избягва се при гадене и повръщане, както и при коремни болки.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно съвместяване при пациенти с хронични заболявания на сърцето, които са на медикаментозна терапия. Задължително е проследяване в случаите, когато пациент приема диуретици.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за бройка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *