Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПЕНТИЛИН / PENTILIN

Съдържа пентоксифилин, хипромелоза, макрогол 6000, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, титанов диоксид, талк

Предназначение

ПЕНТИЛИН перорални таблетки с удължено освобождаване: това е медикамент, подобряващ вискозитета на кръвта и качеството на кръвообращението и кръвоснабдяването. Назначава се при нарушения на периферното кръвообращение, спазми на съдовете на крайниците, увлеждания на кръвоносни съдове при диабет и атеросклероза; при нарушена венозна циркулация; срещу влошено кръвооросяване на мозъка и очите.

Как се приема

Приемът на ПЕНТИЛИН трябва да бъде препоръчан от лекар. Дневната доза и продължителността на приема се определят индивидуално, в зависимост от тежестта на здравословния проблем и възрастта на пациента. Най-често терапията започва с прием на таблетка от 400 мг, три пъти дневно. Медикаментът се приема по време на хранене или непосредствено след това. Стабилни положителни резултати може да има 2 до 4 седмици след началото на приема. Прием в продължение на два месеца подобрява състоянието на пациента трайно.

При някои рискови пациенти, например с бъбречно страдание или на хемодиализа, индивидуалната доза може да бъде целево редуцирана.

Таблетките се вземат по едно и също време в рамките на деня. Ако е пропуснат прием, таблетката се взема при първа възможност или се изчака времето за следващия. При това е недопустимо удвояване с цел компенсация. Предозирането може да причини хипотония, сънливост, припадъци, превъзбуда, повръщане, загуба на съзнание – наложителна е спешна медицинска помощ.

Приемът на ПЕНТИЛИН не бива да се прекратява самоволно.

Възможни нежелани ефекти

При спазване на лекарските указания проявата на странични ефекти е изключително рядка. Все пак са възможни неприятни ефекти от рода на алергични реакции с обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане.

Има данни за симптоми като сънливост, тревожност и тремор, нарушен сърдечен ритъм, жълтеница, зачервяване на лицето, висока температура, гърч. Възможни са и смущения от типа на гадене и повръщане, главоболие, метеоризъм, диария, безсъние и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент е противопоказан при алергия към някоя от съставките му, както и към медикаменти от типа на теофилин, теофилинат, холин, аминофилин, теобромин.

Не се прилага при наскоро преживян инфаркт; при склонност към кръвоизливи или при наличие на заболяване, свързано с висок риск от кървене.

Рискови пациенти, за които е задължителна индивидуалната оценка на риска при лечение с ПЕНТИЛИН, са такива с отклонения в стойностите на артериалното налягане, атеросклероза, диабет, сърдечна недостатъчност или ритъмни нарушения.

Не се препоръчва при бременност или кърмене освен в случаите, когато лекуващият прецени прилагането му като крайно наложително.

Препоръчва се отказ от шофиране, ако приемът на лекарството причинява замайване или влошена координация.

Взаимодействие с други медикаменти

ПЕНТИЛИН перорални таблетки може да се приема паралелно с други медикаменти, но безопасното съчетаване трябва да бъде определено от лекар. Специално внимание е необходимо в случаите, когато пациентът приема лекарства са контрол на високо кръвно, антикоагуланти, обезболяващи, медикаменти против астма, диабет, стомашни язви, при медикаментозни терапии на бактериални инфекции.

_________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 20 таблетки от 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *